Nieuws Kmo’s vergroenen wagenpark aan sneltempo

Kmo’s vergroenen wagenpark aan sneltempo

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Kmo’s vergroenen wagenpark aan sneltempo

Belgische kmo’s investeren versneld in de vergroening van hun wagenpark. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienst­verlener SD Worx naar de nieuwe bedrijfswagens van de laatste vijf jaar. In 2022 was een op de acht nieuwe bedrijfswagens volledig elektrisch.

SD Worx analyseerde de bedrijfswagens van meer dan 150.000 loontrekkenden in de privésector. Daaruit blijkt dat kmo’s hun wagenpark snel vergroenen.

“Op vijf jaar tijd daalde de CO2-uitstoot van nieuwe bedrijfswagens op benzine met 27%”, meldt SD Worx in een persbericht. “Werkgevers tellen voor deze vergroening wel een hoger bedrag neer: de gemiddelde cataloguswaarde van (hybride) bedrijfswagens op benzine is op vijf jaar tijd met 40% gestegen (tot €43.000 in 2022).”

Bijna twee derde van alle bedrijfswagens komen van een kmo. De meeste rijden in Vlaams-Brabant (32,7%), West-Vlaanderen eindigt onderaan de lijst met 15,4%.

LEES OOK. Vlaams-Brabantse werknemers fietsen massaal naar het werk, aantal bedrijfswagens blijft toenemen

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.