Nieuws Antwerpen KMO's werven weer aan

KMO's werven weer aan

KMO's werven weer aan

werkenDe tewerkstelling in de KMO’s groeit verder aan. Volgens een analyse van het Antwerpse HR-dienstenbedrijf SD Worx wierven de Vlaamse KMO’s verleden jaar 1,4% meer werknemers aan. Over de voorbije vier jaar is de tewerkstelling in de kleine en middelgrote ondernemingen daardoor globaal met 1,77% gestegen.

De tewerkstelling in KMO’s is zoveel als een attente barometer van de economische conjunctuur. Het zijn vooral de kleine en middelgrote ondernemingen die het snelst reageren op nieuwe ontwikkelingen. De aanwervingsgolf is tijdens het laatste kwartaal van 2015 weliswaar stilgevallen maar globaal zijn er in Vlaanderen dan toch 1,4% meer mensen aan een job geraakt.

Adviseur Johan Van Duyse heeft van zijn kant vastgesteld dat de gemiddelde leeftijd van de werknemer in een KMO langzaam aan het stijgen is. Volgens de cijfers van SD Worx is de werknemer er nu gemiddeld 43,2 jaar oud. In 2008 was dit “nog” maar 41,2 jaar. In ditzelfde perspectief groeide het aantal vijftigplussers van 22,4% in 2014 naar 23,1%. Het aantal zestigplussers steeg van 3,2% naar 3,4%.

SD Worx volgt de ontwikkeling van de jobcijfers al sinds 2005. Het gaat dan wel om de structurele tewerkstelling in de bedrijven. Daarbij wordt dus geen rekening gehouden met interimjobs en studentenarbeid. Bij de opmaak van die jobindex heeft SD Worx meer dan 20.000 ondernemingen gecontacteerd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.