Nieuws Antwerpen Koeken, chocolade en bier uit de Zuidrand

Koeken, chocolade en bier uit de Zuidrand

Koeken, chocolade en bier uit de Zuidrand

mandTijdens de afgelopen dagen was de Strekenmand Zuidrand voor nogal wat feestgangers een ideaal cadeau. Ze namen ze mee voor hun gastheren en oogstten er flink wat succes mee. Verscheidene bedrijven en zelfstandigen engageerden zich om met de Strekenmand het toeristisch karakter van zeven gemeentes uit de zuidrand van Antwerpen te promoten. Nellie Coomans van Chocolaterie Soetkin uit Kontich was een van de eersten die het initiatief steunde.

Het zuiden van Antwerpen heeft het niet makkelijk om in het toeristisch geweld van Antwerpen, Lier of Mechelen een eigen beeld neer te zetten. De gemeentes Aartselaar, Kontich, Edegem, Hove, Lint, Boechout en Borsbeek hebben zich in dit opzicht geëngageerd om een gemeenschappelijk project op te zetten rond streekproducten. Het gaat erom een eigen imago te creëren van een streek waarin het goed is om wonen en te verblijven. Maar ook om als toerist even in rond te trekken. De vele kastelen en forten, de groene ruimtes en de lokale horeca bieden geregeld verrassende dingen aan.

De Strekenmand Zuidrand kreeg in dit opzicht de steun van het Agentschap Ondernemen en van Vlaanderen in Actie. Marjan Nauwelaert kreeg de opdracht mee om het project verder uit te werken.

Nellie Coomans van Chocolaterie Soetkin uit Kontich is alvast heel enthousiast. Zij lanceerde enkele jaren terug de Kontichse Kontjes, een praline gevuld met marsepein en een zachte likeur. Alvast in Kontich zelf reageerden de mensen heel positief. De Kontichse Kontjes behoren sindsdien tot het patrimonium van de gemeente. Vandaar de idee om de pralines ook in de Strekenmand Zuidrand te steken.

Maar er steekt in de onderscheiden variaties van de mand uiteraard nog meer:
* uit Borsbeek: het blond bier Robiaantje.
* uit Boechout: de frituursnack op basis van savooikool Savwa, het artisanaal brood het kasseike en de honing van Amielo.
* uit Vremde-Boechout: het bier Godisvremd.
* uit Kontich: het koekje, de Specfour.
* uit Edegem: het bier de Zonneblusser en het wafelrolletje, de Piroul.
* uit Aartselaar: de kazen Mont des Lous en Hoge Venelaar en het hoeve-ijs van de Vluchtenburghoeve.
* uit Hove: de notenolie van Migino.

De manden kosten 15 en 25 euro. Er is ook een luxe-editie van 35 euro met een wandelkaart van het landschapspark Zuidrand en een boekje met een overzicht van alle producten en hun verhaal. Meer info op www.facebook.com/zuidranddatsmaakt

Het is de bedoeling om de manden op termijn in alle betrokken gemeentes te koop aan te bieden. Ze staan oa. reeds te koop bij Brandtfood in Hove dat de eerste manden samenstelde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.