Nieuws Antwerpen Koffie F. Rombouts geurt naar steeds beter

Koffie F. Rombouts geurt naar steeds beter

Koffie F. Rombouts geurt naar steeds beter

koffieKoffie F. Rombouts behoort mee tot de industriële iconen van Antwerpen. Het familiebedrijf uit Aartselaar is vandaag actief aanwezig in verscheidene Eurorpese landen. Met 144 miljoen euro aan geconsolideerde bedrijfsopbrengsten is het bedrijf stevig verankerd in de Europese koffiemarkten. De daling van de cijfers met 2% heeft veel te maken met de daling van de internationale koffieprijzen, heet het in het jaarverslag over 2013 dat gedeponeerd werd bij de Nationale Bank.

De gemiddelde prijs per kilo ruwe koffie is verleden jaar gedaald van 4,2 euro tot 3,2 euro. Die prijsdaling steekt uiteraard ook in de resultaten van Koffie F. Rombouts. De dynamiek van het bedrijf kan evenwel afgelezen worden in de stijging van de rentabiliteitscijfers: het bedrijfsresultaat steeg van 5,2 miljoen euro tot 6,0 miljoen euro. De winst ging in diezelfde lijn van 2,6 miljoen euro naar 3,2 miljoen euro.

Opmerkelijk is dan wél dat de cijfers voor de Belgische vestiging iets zwaarder doorwogen: de bedrijfsresultaten daalden hier met 6% van 49,7 miljoen euro tot 46,6 miljoen euro.

Koffie F. Rombouts is inmiddels aanwezig op de Franse, Nederlandse, Britse, Spaanse en Zwitserse markt. Het bedrijf wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Hugo Rombouts die Xavier Rombouts en Michèle Boulangé als bestuurders naast zich heeft.

Bij het koffiebedrijf werken vandaag zo’n 150 mensen. Een van de dynamische lijnen achter het succes van Koffie F. Rombouts: uitzoeken hoe de productiviteit in de productie van koffie en koffiefilters onafgebroken kan verbeterd worden, heet het in het jaarverslag van het bedrijf. Of hoe koffie altijd maar beter kan worden.

Foto: Hugo (rechts) en Xavier Rombouts

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.