Nieuws Antwerpen Koin International trekt Antwerpse diamanthandel terug op gang

Koin International trekt Antwerpse diamanthandel terug op gang

Koin International trekt Antwerpse diamanthandel terug op gang

ANTWERPEN – Koin International, een van de grote tenderhuizen in de Antwerpse diamantsector, heeft een virtueel systeem ontwikkeld waardoor ruwe diamanten kunnen verkocht worden zonder dat mensen fysiek ter plaatse moeten komen. Op deze manier hoopt de Antwerpse diamantsector de handel stilaan terug op gang te trekken.

De diamanthandel is een zeer fysieke sector, omdat de goederen fysiek worden bekeken en geïnspecteerd op kwaliteiten als kleur en zuiverheid. Dat is een van de redenen waarom de diamantsector de afgelopen maanden zware klappen kreeg door de coronacrisis. Ook het transport was geblokkeerd, omdat het luchtverkeer quasi stillag.

Tenderhuis Koin International ontwikkelde een systeem om de handel stilaan weer op gang te trekken. “Het bedrijf ontwikkelde een systeem waarbij de fysieke inspectie van de diamanten vanop afstand kan verlopen via livestreaming van hoge resolutie videobeelden”, aldus Margaux Donckier, woordvoerster van het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). “Met het systeem wordt de expert van het tenderhuis als het ware de handen en ogen van de potentiële koper die zich thuis, veilig in zijn eigen omgeving bevindt.”

De Virtual Viewer was al voor het uitbreken van de coronacrisis in ontwikkeling, maar de lancering werd versneld. De sector verwacht dat dit soort virtuele viewings de komende maanden alleen maar meer succes zal krijgen. “Zelfs wanneer we opnieuw mogen reizen, zal niet iedereen geneigd zijn om weer het vliegtuig op te stappen”, aldus Donckier. “Op deze manier kunnen we mensen heel gemakkelijk en over heel de wereld bereiken en onze diamanten verhandelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.