Nieuws Antwerpen Koning Filip bezoekt volledig operationele Haven van Antwerpen

Koning Filip bezoekt volledig operationele Haven van Antwerpen

Koning Filip bezoekt volledig operationele Haven van Antwerpen

ANTWERPEN – Vandaag heeft Koning Filip een bezoek aan de haven van Antwerpen gebracht. De haven, die 100% operationeel is tijdens de coronacrisis, is een van de essentiële sectoren van België omwille van haar belang voor de bevoorrading van ons land en een deel van Europa.

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de haven van Antwerpen dankzij de dagelijkse inzet en het engagement van alle medewerkers 100% operationeel. Daarom bracht Koning Filip een bezoek om met eigen ogen te zien hoe dit praktisch in zijn werk gaat en toonde hij zijn appreciatie voor de 60.000 mensen die elke dag de haven draaiende houden. De Antwerpse haven is cruciaal in voor de bevoorrading van België en een groot deel van Europa op vlak van voedingsmiddelen, farmaceutische producten, grondstoffen, … .

“Wij zijn bijzonder vereerd met dit bezoek van de Koning. Als wereldhaven spelen wij een cruciale rol tijdens deze ongeziene crisis en de Koning heeft dit vandaag onderstreept. Hiermee steekt hij een hart onder de riem van alle medewerkers die, in moeilijke omstandigheden, de haven draaiende houden. Het is de samenhorigheid van iedereen die onze haven zo sterk maakt”, zegt Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp.

Innovatie in tijden van crisis

Een initiatief dat de grote wendbaarheid van de haven illustreert, zijn de ‘slimme armbanden’ van het technologiebedrijf Rombit. De Koning kreeg uitleg over de test die het Havenbedrijf hiermee binnenkort opstart. Initieel voorzien om de veiligheid van nautische medewerkers te ondersteunen, is de technologie op een paar weken tijd omgezet in een tool om social distancing te waarborgen en zo coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen. De oplossing, die als eerste door het Havenbedrijf Antwerpen zal worden getest, wekt nu al interesse over de hele wereld en is een voorbeeld van Belgische innovatiekracht ondersteund door Port of Antwerp.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.