Nieuws Antwerpen Konsilanto koos voor digitaal platform van ClearFacts

Konsilanto koos voor digitaal platform van ClearFacts

Konsilanto koos voor digitaal platform van ClearFacts

klaraHet accountantcykantoor Konsilanto werkt voortaan met het digitaal platform van ClearFacts. De documentenstroom van alle mogelijke boekhoudkundige stukken wordt op die manier gedigitaliseerd en klaargezet in de bestaande boekhoudsoftware. Daardoor ontstaat er ruimte voor proactief meedenken met de klant.

Na een inloopfase waarbij het digitale platform van  ClearFacts, uitgetest werd door enkele klanten, zijn Guy Hendrickx en Johan Jacobs van Konsilanto erg enthousiast. “De klanten van onze kantoren in Mortsel en Winksele die nu al met de toepassing werken, reageren zeer positief. Zij ervaren vooral het digitale archief als een enorme troef. Ze besparen bovendien heel wat tijd doordat ze zich niet meer hoeven te verplaatsen om ons de nodige boekhoudkundige stukken te bezorgen. Omdat hun boekhouding bijna wekelijks up-to-date is, hebben zij continu toegang tot hun cijfers en gegevens, waardoor ze alles zeer gericht kunnen opvolgen. Ook dat wordt erg gewaardeerd. En omdat de toepassing ook ons toelaat om veel sneller en efficiënter te werken, kunnen ook wij onze klanten nog beter begeleiden en adviseren bij elke stap die zij nemen, zowel in hun ondernemerschap als privé.”

“Wij willen meer dan alleen maar boekhouden. Dit blijft immers vaak beperkt tot pure geschiedenis: optekenen van wat er vorig jaar gebeurd is. Wij vonden dat dit beter en anders kon daarom hebben wij voor ClearFacts gekozen. Het programma stelt ons in staat om ons nog meer te concentreren op het advieswerk, waardoor wij nog meer kunnen inzetten op een bredere dienstverlening door onze ondernemersbegeleiders.”

“Dankzij ClearFacts wordt de documentenstroom van een boekhouding inderdaad digitaal ingelezen en verwerkt.” licht Pieter Evenepoel van ClearFacts toe. “De klant levert via zijn digitale postbus niet alleen aan- en verkoopfacturen aan, maar ook contracten, afschriften, onkostennota’s, restaurantbonnetjes etc. Papieren documenten kunnen gescand en doorgestuurd worden. Pdf-facturen worden makkelijk opgeladen en verwerkt en ook facturen in het digitale formaat worden onmiddellijk klaargezet in de boekhouding. Indien de accountant of boekhouder bovendien de rekeninguittreksels van zijn klant inleest in zijn boekhoudsoftware onder de vorm van CODA, volgt de klantondernemer ook zijn betalingen dagelijks op in ClearFacts. Een enorme tijdswinst voor zowel de klant als de dossierbeheerders, en heel wat extra troeven voor de ondernemer die via een overzichtelijk dashboard online en in haast real time beschikt over zijn kerncijfers, enkele standaard rapporten en een digitaal archief!”

ClearFacts is als bedrijf in Hoevenen opgezet door Gert Vrebos en Taco Orens van Tactics, Pieter Evenepoel en Thomas Hontelé van Eomer Solutions en Dirk Martens van Acconometrics. Het was een innovatiesubsidie die de ontwikkelingstrein in gang zetten; vertelt Thomas Hontelé: “Met de hulp van het Innovatiecentrum kregen we voor deze ontwikkeling een subsidie van €86.583 . Natuurlijk zijn deze financiële middelen welkom, maar zo’n dossier dwingt je ook om een ontwikkelingsplan op te stellen en uit te voeren. Handig, want als ondernemer heb je de neiging om ontwikkelingen voor je uit te schuiven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.