Nieuws Antwerpen Kontich krijgt er tien hectaren openbaar park bij

Kontich krijgt er tien hectaren openbaar park bij

Kontich krijgt er tien hectaren openbaar park bij

Dit najaar – als alles verloopt zoals voorzien – zullen in Kontich, tussen de Expresweg en de E19, de werken starten voor Park Groeningen. Het college van burgemeester en schepenen zette hiervoor op 10 april het licht op groen.

Opzet is dat zowel het park, de wegenwerken, de nutsleidingen en de fietstunnel in het najaar van 2019 afgerond zijn. Zodra de werken voltooid zijn, wordt gestart met de bouw van de eerste innovatieve woonwal in België.
Het gaat om een super isolerende muur met 651 woningen die het geluid en luchtvervuiling van de aanpalende snelwegen drastisch moet afschermen.

Het vernieuwende woonconcept komt uit Nederland waar het al tien jaar lang zijn nut bewijst. De woonwal zou het mogelijk maken om de schaarse ruimte in stedelijke gebieden efficiënter en slimmer te benutten en zou eveneens een grote “maatschappelijke return” hebben. Parkwijk Groeningen beoogt een heel aantal betaalbare, duurzame en kwalitatieve woningen van verschillende types.

Bart Seldeslachts, burgemeester van Kontich: “Er komt een groot park voor alle Kontichnaars, vlakbij het centrum. Maar ook de geplande fietstunnel onder de Expresweg biedt een oplossing voor het gevaarlijkste kruispunt van de gemeente, wat de veiligheid voor de meer dan 1.500 fietsende scholieren van het Sint-Ritacollege fors zal verhogen. Bovendien zullen ook de voorziene sociale woningen ervoor zorgen dat we het sociaal objectief zullen halen dat Vlaanderen ons tegen 2020 oplegt. Dit is een dossier dat al jaren op de agenda staat. Het geeft bijzonder veel voldoening dat we door hard samen te werken met buurtbewoners, experten en projectontwikkelaar Extensa tot een oplossing zijn gekomen. En dat met positieve gevolgen voor alle inwoners van Kontich.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.