Nieuws Antwerpen Kontich opende nieuwe KMO-zone

Kontich opende nieuwe KMO-zone

Kontich opende nieuwe KMO-zone

kontichOp de voormalige site van Alken-Maes in Waarloos (Kontich) werd een bedrijventerrein voor 25 KMO’s plechtig in gebruik genomen. Het bedrijvencentrum Elzenbroek, dat werd ontwikkeld door Global Estate Group uit Oostkamp is 2,5 hectare groot. Een aantal bedrijven hebben er reeds hun intrek genomen. Als het hele project op kruissnelheid draait, zal het bedrijventerrein Elzenbroek ongeveer 100 arbeidsplaatsen opleveren. Het hele project heeft 5 miljoen euro gekost.

Van de 25 KMO-units die te koop worden aangeboden door makelaarskantoren Jones Lang LaSalle en Colliers, zijn er inmiddels al 9 verkocht. Zo zullen onder meer een bouwbedrijf, een traiteur en een distribiteur van farmaceutische producten er onderdak vinden maar ook een telecombedrijf, een onderneming gespecialiseerd in gyprocwerken, een tuinbedrijf en installateur van sanitair en verwarming krijgen er hun vaste stek. De aangeboden units variëren in oppervlakte tussen 190 en 435 vierkante meter.

Tijdens het afgelopen weekeind werd een opendeurdag gehouden waarop eventuele kandidaat-kopers het terrein konden bezoeken en meer info verkrijgen. De bedrijven die zich er nu reeds vestigden zijn voor het merendeel ondernemingen die grotere ruimte nodig hadden, in het kader van de groei van hun activiteiten en die zich daarom wilden herlokaliseren. Het voordeel voor hen zowel als voor de toekomstige kopers is dat ze een afgewerkte loods kunnen kopen zonder zelf het hele bouwproces te moeten doorlopen. KMO’s met verschillende activiteiten kunnen er terecht gaande van elektriciens, opslag, werkplaatsen voor mechaniciens.

GlobalIndus, onderdeel van de Global Estate Group, kocht het terrein in 2013 aan liet de werken uitvoeren door Bouwbedrijf Valcke uit Vlamertinge terwijl de firma Adegro uit Wichelen de omgevingswerken voor zijn rekening nam. De ontwikkeling gebeurde in nauw overleg met de gemeente Kontich. Zo engageerde Global Estate Group zich tegenover de gemeente om een deel van het groen te ontwikkelen en af te staan aan Kontich voor 1 symbolische euro. De officiële inhuldiging gebeurde dan ook in aanwezigheid van het gemeentebestuur van Kontich.

”De gemeente Kontich-Waarloos is deze ontwikkeling zeer genegen omdat op deze historische plek, waar hard gewerkt werd, bijkomende arbeidsplaatsen worden gecreëerd” zei burgemeester Erik Jacobs.

Met de ontwikkeling van het bedrijventerrein Elzenbroek is Global Estate Group uit Oostkamp niet aan zijn proefstuk toe. Eerder ontwikkelde de promotor al gelijkaardige projecten in West- en Oost-Vlaanderen waaronder in Bredene, Destelbergen, Brugge, Roeselare en Deerlijk. Met Kontich geeft de groep aan ook in de rest van Vlaanderen actief te willen worden. “Wij maken slapende gronden wakker”, besluit Kathleen Dewulf van Global Estate Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.