Nieuws Antwerpen Kontichs familiebedrijf Alcopa investeert in online apotheek Viata

Kontichs familiebedrijf Alcopa investeert in online apotheek Viata

Kontichs familiebedrijf Alcopa investeert in online apotheek Viata

KONTICH – Limburgse online apotheek Viata haalt 3,8 miljoen euro binnen via een investering van het Kontichs familiebedrijf Alcopa en een extra lening. Met dat geld wil Viata over vijf jaar in vijf nieuwe landen Viata-vestigingen uitbouwen.

Op vijf jaar tijd wisten de Bilzense ondernemers Gianni De Gaspari en Benoit Van Huffel de omzet van Viata te laten groeien tot meer dan 10 miljoen euro. Met 3.000 nieuwe patiënten per week zijn ze één van de snelst groeiende online apotheken van België. Dat is familiebedrijf Alcopa niet ontgaan. De groep uit Kontich is reeds jaren actief als investeerder in internationale distributie, voornamelijk in sectoren zoals de autosector, de bouw en vastgoed en wil met een investering van 2,5 miljoen euro in Viata zijn diversificatie verder opbouwen.

“Viata is een veelbelovend bedrijf met een sterke ondernemerscultuur dat qua DNA en aanpak perfect met ons matcht”, verklaart Laurent-Paul Van Steirtegem, lid van het Executive Committee van Alcopa. “Online farmacie ligt dicht bij onze jarenlange ervaring in distributie en heeft een enorm groeipotentieel. We kijken ernaar uit om Viata verder te ondersteunen in hun internationale groei, zoals wij dat ook gedaan hebben met andere investeringen van de groep over de laatste jaren.”

Naast de investering van Alcopa gaat Viata een lening aan van 1,3 miljoen euro. Zo hoopt het Limburgs bedrijf zijn internationale groeiplannen waar te maken. De online apotheek opereert nu al in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje via lokale websites, maar wil een stap verder gaan met eigen lokale vestigingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.