Nieuws Antwerpen Kontichse energieleverancier legt zonnepanelen op dak van de wereld

Kontichse energieleverancier legt zonnepanelen op dak van de wereld

Kontichse energieleverancier legt zonnepanelen op dak van de wereld

KONTICH – De voorbije jaren werkten Cunina en Essent al aan de bouw van een toeristenverblijf in de Green Village in Sekha in de Himalaya. Dankzij de aanleg van zonnepanelen beschikken de inwoners nu over stabiele energievoorziening. De Kontichse energieleverancier ondersteunt ook de elektriciteitsopleiding van 10 jongeren. Zes medewerkers van Essent zijn ondertussen samen met Cunina-bezielers Sophie Vangheel en Kathleen Op de Beeck naar Nepal om het toeristenverblijf en de elektriciteitsopleiding officieel te openen.

Drie jaar geleden ging Essent een samenwerking aan met de Belgische vzw Cunina uit Geel. Het partnership bestaat uit 100 peterschappen en de bouw van een toeristenverblijf in Sekha, een klein dorpje hoog in de Himalaya. Daarmee draagt de energieleverancier uit Kontich bij aan de verdere ontwikkeling van de regio op vlak van duurzaamheid, innovatie en onderwijs.

Om de plaatselijke bewoners van elektriciteit te voorzien, investeerde Essent in de aanleg van enkele tientallen zonnepanelen in Sekha. Deze week worden de eerste exemplaren op het dak van een opleidingscentrum geplaatst. De zonnepanelen worden eerst met vrachtvervoer tot Num gebracht, op twee uur rijden van Sekha. Vervolgens worden de zonnepanelen voor de laatste kilometers naar de hooggelegen Green Village op ezeltjes geladen.

Opleiding tot elektricien

Om kinderen in de afgelegen streken onderwijskansen te bieden, ging Essent sinds 2017 een honderdtal peterschappen aan. Het Kontichse bedrijf heeft ook een project lopen om 10 studenten te begeleiden in een elektriciteitsopleiding. De opleiding zorgt ervoor dat de lokale elektriciens de zonnepanelen zelf kunnen installeren én onderhouden.

“We zijn trots dat we ons steentje kunnen bijdragen op vlak van duurzaamheid, innovatie en onderwijs. Het is geweldig dat we de cirkel rond kunnen maken door nu ook 10 studenten aan hun elektriciteitsopleiding te laten starten”, stelt Essent-woordvoerder Koen Colpaert.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.