Nieuws Antwerpen Kontoor Brands wil Europees hoofdkwartier verhuizen van Antwerpen naar Zwitserland

Kontoor Brands wil Europees hoofdkwartier verhuizen van Antwerpen naar Zwitserland

Kontoor Brands wil Europees hoofdkwartier verhuizen van Antwerpen naar Zwitserland

Bij modebedrijf Kontoor Brands in Antwerpen en Sint-Niklaas dreigen ruim honderd banen op de schop te gaan. De directie wil de hoofdzetel voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) van het bedrijf achter de merken Lee en Wrangler verhuizen naar Zwitserland. Bovendien wil het bedrijf een nieuw operationeel model invoeren, zo meldt Kontoor Brands dinsdag in een persbericht.

De directie kondigde beide intenties dinsdag aan op de ondernemingsraad. “De voorgestelde reorganisaties zouden kunnen leiden tot het ontslag van 113 werknemers die werkzaam zijn in onze kantoren te Antwerpen en Sint-Niklaas.”

Waar mogelijk wil Kontoor ‘relocatiemogelijkheden’ aanbieden aan de betrokken werknemers. Indien de verhuizing naar Zwitserland zal plaatsvinden, zal het modebedrijf naar eigen zeggen trouw blijven aan haar Belgische roots en vanuit Antwerpen blijven opereren met verschillende ondersteunende diensten.

Kontoor wil de verhuizing in de zomer laten plaatsvinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.