Nieuws Antwerpen Koop een hotelkamer als vastgoedinvestering

Koop een hotelkamer als vastgoedinvestering

Koop een hotelkamer als vastgoedinvestering

Met Initium werkt Candor aan een prestigieus project aan de Plantijn Moretuslei. Tegen het najaar van 2021 staat daar een gloednieuw residentieel complex en hotel te blinken. Wie er wil investeren in een appartement, kan dat reeds sinds maart. Maar de projectontwikkelaar pakt ook uit met een bijzonderheid: vanaf 13 juni kan u er een hotelkamer op de kop tikken. En dat blijkt meer dan een slimme investering te zijn.

Candor startte 30 jaar geleden met de ontwikkeling van een businessnet in Brussel in de vorm van residentiële appartementen. De kwalitatieve huisvesting op strategische locaties worden voor langere tijd verhuurd aan internationale zakenmensen die er kunnen rekenen op verschillende extra’s, zoals een strijk- en poetsdienst, een fitnessruimte of coworking space.

“Met deze appartementen richten we ons op de groeiende populatie expats en jonge starters die voor een paar maanden tot een jaar in ons land verblijven. Met andere woorden, een te lange periode om een hotelkamer te boeken, maar niet lang genoeg om zelf een appartement te kopen. Onze full-service woningen spelen daarop in. We bieden zoveel mogelijk services en faciliteiten in het gebouw zelf aan”, zegt salesmanager Louis Van Hulle.

Ook in Antwerpen groeit de vraag naar deze businessflats. De stad is een magneet voor multinationals, expats en young starters. Met Initium wil Candor een rol van betekenis voor hen spelen. Het project bestaat uit een residentieel gedeelte van 69 appartementen én een hotelgedeelte van 65 kamers en studio’s.

Investeringsvastgoed

Candor is echter meer dan een vastgoedontwikkelaar. Via de dochteronderneming Belgium Business Flats (BBF) biedt het ook een full-service verhuurteam aan. Bedoeling daarbij is om particulieren de mogelijkheid te geven om te investeren in kwalitatieve projecten op een ideale locatie, zonder teveel kopzorgen. BBF ontlast hen volledig: van het zoeken van een huurder en het oplossen van een technisch defect tot het opvolgen van de betalingen.

“Dat betekent dat het nu mogelijk is om in een hotelkamer te investeren. Omdat het hier echter om een hotel gaat en de kamers tussen een aantal nachten tot een paar weken verhuurd worden, hangt er natuurlijk een klein risico aan vast. Al vangen we dat op met een garantie van minimale huurinkomst op jaarbasis, plus een variabele. Die garantie geldt bovendien 25 jaar. Daarnaast hangt er een gunstig fiscaal regime aan vast: er wordt geen BTW betaald, er is geen belasting op inkomsten en toch koop je aan in volle eigendom. Ooit gedacht een hotelkamer in bezit te hebben? Dit is dus dé kans.”

Prijzen starten vanaf 159.000 euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.