Nieuws Antwerpen Koppen neemt AeroPulmo over

Koppen neemt AeroPulmo over

Koppen neemt AeroPulmo over

koppenHet bedrijf Koppen uit Schoten heeft een meerderheidsparticipatie genomen in AeroPulmo uit Ranst. Koppen wil AeroPulmo verder uitbouwen als een technologische diversificatie bij zijn eigen produktenassortiment.

Koppen is destijds als metaalbedrijf gegroeid uit de productie van transportkarretjes. Zelfs Agfa-Gevaert (Mortsel en Bekaert (Zwevegem) bestelden ooit bij Koppen handige wagentjes waarmee intern transport kon gegarandeerd worden. “Het bedrijf is gesticht door mijn grootvader. In de loop van de jaren zijn de activiteiten verruimd naar de aanmaak van overkappingen op maat zoals fietsenstallingen, bergingen, carports, afbakeningspalen, luifels enz.” zegt Gerard Koppen, de huidige zaakvoerder van het familiebedrijf. “Wij produceerden al meer dan 1000 fietsenstalllingen. De fiets is vandaag pupulairder dan ooit. Veel bedrijven hebben dit ecologisch fenomeen onderkend.”

“Wij werken vooral voor de open ruimte. Vandaar dat we ook vlaggenmasten in ons aanbod hebben. Of speeltuigen, straatmeubilair, brievenbussen enz. Een van onze grootste projecten is ongetwijfeld de bouw van een 300 meter grote overkapping op de luchthaven van Zaventem. Het dak is in gebogen acryl, de wanden in gehard glas.”

Het metaalbedrijf heeft al die jaren flinke groeicijfers neergezet. “We deden elk jaar zowat 5% beter. Enkel 2013 was niet zo best. Ergens onderkenden we toch ergens de gevolgen van de crisis. Maar we gaan die cijfers dit jaar ongetwijfeld weer recht zetten.” Koppen sloot 2013 af op een omzet van zowat 3,5 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 20 mensen tewerk.

Met de meerderheidsparticipatie in AeroPulmo wil Koppen een doelgerichte diversificatielijn uittekenen. “We gaan meer in de richting van technologische innovatie. De producent van ventilatieboxen met warmterecuperatie past perfect binnen onze strategie. Ventilatiesystemen zitten in een echte groeimarkt. In een goed geïsoleerde woning moet een ventilatiesysteem bijdragen tot een gezonder binnenklimaat. Het moet tevens een besparing geven op de energiefactuur.”

AeroPulmo is een jonge start-up die vandaag 3 mensen tewerkstelt. Het zakencijfer bedroeg verleden jaar 300.000 euro. De activiteiten van het bedrijf werden in de afgelopen weken overgebracht van Ranst naar Schoten waar synergiemogelijkheden liggen met Koppen.

De Pulmo@ ventilatieboxen worden verdeeld via een netwerk van gespecialiseerde groothandels en installateurs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer