Nieuws Antwerpen Kopterman wil met drone ook boven industrie vliegen

Kopterman wil met drone ook boven industrie vliegen

Kopterman wil met drone ook boven industrie vliegen

koptermanHet is wel nog even wachten op een KB dat een wettelijk kader moet uittekenen voor de onbemande luchtvaart. Indien dit er effectief komt wil Kopterman ook voluit gaan voor inspectievluchten boven chemieinstallaties, pijpleidingen en industriële complexen. Seppe Koop en Alexander Daems hebben vanuit hun grafisch bedrijf Albino zwaar geïnvesteerd in een drone met dure fotografie-apparatuur. Ze geloven sterk in het potentieel van luchtfotografie.

Seppe Koop en Alexander Daems werken al vele jaren samen. Ze zetten in 2007 een grafisch bedrijfje op dat als Albino een heel eigen aanpak uitstraalde. Ze werkten oa. voor Nike, USG, POM, de stad Antwerpen, The Cookies, Eastpak, Subaru, De Warande enz. “We hadden het in 2013 even moeilijk maar we hebben ons sindsdien goed herpakt. 2014 is sterk ingezet. We hebben enkele mooie orders binnengehaald en hebben nauwelijks tijd voor wat nieuws. Zoals Kopterman.,” zegt Seppe Koop.

De belangstelling voor de luchtfotografie komt uiteraard vanuit hun activiteiten in het grafisch bureau. Daar komt nogal wat fotografie bij kijken. Seppe Koop is evenwel ook piloot en heeft nogal wat belangstelling voor alles wat met luchtvaart te maken heeft. Alexander Daems heeft heel wat ervaring in het uitdenken van conceptuele projecten. Die twee vonden elkaar dan ook rond de lancering van hun eigen drone.

Kopterman heeft vandaag vooral wat links naar het creatieve artistieke milieu. Zo maakte Koperman bv. de openingsshots van WELP, de eerste Vlaamse horrorfilm. “De beelden zijn vooral heel erg verrassend. We kunnen met onze drone op een heel andere manier te werk gaan dan met camera’s in een helicopter of op een camerakraan. Regisseurs krijgen dankzij ons dus ook veel extra opties om een scène in beeld te brengen. Omdat wij bovendien met een grote sterke drone vliegen kunnen wij ook camera’s meenemen die cinenakwaliteit afleveren.”

Film, reclame en luchtfotografie zijn vandaag dus de voornaamste diensten van Kopterman. Om het bedrijf steviger te positioneren is het ook uitkijken naar de mogelijkheden die de industrie biedt. In dit opzicht zal op termijn een derde partner mee aan boord genomen worden. Het is voorlopig dus nog even wachten op het KB. In de vrees dat de nakende verkiezingen alles weer overhoop zullen gooien. De onmiddellijke nabijheid van internationale luchthavens werkt in dit opzicht remmend op de inzet van drones.

Albino werkte verleden jaar een omzet van zo’n 200.000 euro bijeen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.