Nieuws Antwerpen Kranen Michielsens installeerde Suivo

Kranen Michielsens installeerde Suivo

Kranen Michielsens installeerde Suivo

kranenkranenKranen Michielsens heeft het track and trace-systeem Suivo van Geo Solutions gekocht. Daarmee kan het bedrijf uit Wijnegem de rentabiliteit van zijn kranen, trucks en bestelwagens verbeteren. De meeste voertuigen zijn ondertussen uitgerust met badgelezers, gps- en andere registratiesystemen.

Vooral kranen zijn dure investeringsgoederen. Het komt er dan ook op aan de efficiëncy van die mobiele reuzen zo optimaal mogelijk in te stellen. Kranen Michielsens heeft in dit opzicht verscheidene registratiesystemen ingebracht waarmee de activiteiten van de toestellen optimaal kunnen gevolgd worden. IT-verantwoordelijke Marc Dupont koos voor het systeem Suivo van Geo Solutions uit Kontich. Er blijken nogal wat track- en tracesystemen op de markt te zijn maar Geo Solutions garandeerde volgens Dupont de grootste flexibiliteit.

Michielsens verhuurt rijdende kranen van 7 tot 700 ton mét een kraanbestuurder. De crisis heeft evenwel lelijk huisgehouden in de sector. Het komt er daarom vandaag op aan de rentabiliteit van de hele oranje vloot te verbeteren.

Met Suivo werd in eerste instantie een tijdsregistratiesysteem gekoppeld aan de loonadministratie. De verwerking van de gepresteerde uren loopt daardoor voortaan helemaal automatisch in de zes vestigingen van de groep.

Suivo geeft tevens het rijgedrag van de chauffeurs aan. Acceleraties, remmen, stationair draaien. Omdat het bedrijf handenvol geld uitgeeft aan banden en diesel kunnen aanpassingen van het rijgedrag enorme besparingen geven.

De onderhoudsmodule van Suivo geeft tevens de kilometerstanden en de gepresteerde uren door. Daarmee kunnen de installaties tijdig binnengeroepen worden voor technisch onderhoud.

De positiebepaling via gps geeft de centrale planning de mogelijkheid om de dichtste kraan op de aangeboden job te zetten. Daardoor worden extra kilometers en tijd gespaard. Moeilijke verkeerssituaties kunnen omzeild worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.