Nieuws Antwerpen Kranen Michielsens staat weer overeind

Kranen Michielsens staat weer overeind

Kranen Michielsens staat weer overeind

kraanDe mastodonten van Kranen Michielsens uit Wijnegem behoren al vele jaren tot het decor van de Antwerpse economie. De bakbeesten zijn nu eenmaal overal aanwezig waar er grote werken op stapel staan. Na vijf jaar crisis is het bedrijf zich vandaag aan het herpositioneren. “Niet het sterkste bedrijf overleeft maar wel de onderneming die zich het best kan aanpassen”, stelt gedelegeerd bestuurder Johan Michielsens.

Michielsens heeft het de laatste jaren zeker niet makkelijk gehad. De conjuncturele neergang van de laatste jaren heeft voor een ineenstorting van veel investeringsprojecten, faillissementen en verhoogde prijzendruk gezorgd. Daar moet je als bedrijf heel voorzichtig mee omgaan. “Wij hebben onze activiteiten moeten herstructureren. Vooral in Nederland bv. waar de bouwmarkt helemaal op apegapen ligt. We hebben ons arsenaal aan kranen noodgedwongen herschikt en bepaalde desinvesteringen doorgevoerd.”

Michielsens heeft aan de andere kant ook zwaar geïnvesteerd en nieuwe types kranen gekocht. Hoogperformante kranen. Hydraulische kranen, rupskranen, mobiele torenkranen enz. “Wij hebben ons beter georiënteerd naar de vraag van de markt. Met succes kennelijk want terwijl er in de sector verscheidene kranenbedrijven overkop gingen hebben wij het er alles bijeen nog goed vanaf gebracht.” De kranen van Michielsens werden voor het eerst ook ingezet op Afrikaanse werven. In Congo, Congo-Brazzaville en Gabon. Een hele uitdaging toch voor het bedrijf. Je moet met de kraan immers ook een equipe sturen die de werken ter plaatse kan coördineren. Michielsens is vooral actief in de sectoren mijnbouw en olie en gas.

Met een niet-geconsolideerd omzetcijfer van 21 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 1,2 miljoen euro staat het bedrijf ondertussen nog altijd stevig overeind. “We halen nog niet de cijfers van voor 2008 maar het lijkt erop dat we een inhaalbeweging aan het doen zijn. We mogen hopen dat we vertrokken zijn voor nieuwe groeicijfers.”

Michielsens is nog altijd een 100% familiebedrijf. Stichter vader Yvon is met zijn 75 overigens nog elke dag aanwezig op het bedrijf. “We drinken nog elke dag ons koffietje samen. Het is telkens weer een hartverwarmend moment.” Yvon staat overigens op goede voet met al zijn 185 werknemers. Hij houdt ervan om geregeld nog eens doorheen het bedrijf te lopen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer