Nieuws Antwerpen Krefima overgenomen door bpost bank

Krefima overgenomen door bpost bank

Krefima overgenomen door bpost bank

kreefjeKrefima komt in handen van bpost bank. De Antwerpse kredietverstrekker aan de Mechelsesteenweg geeft daarmee 50 jaar onafhankelijkheid op. Krefima werkt via zo’n 2000 makelaars en zakenkantoren. bpost bank gaat er wél vanuit dat Krefima binnen de groep een aparte entiteit blijft.

Krefima is vooral actief op het vlak van leningen op afbetaling en hypothecair krediet. Het bedrijf werd destijds gesticht in 1956 en maakte toen deel uit van het brede financiële landschap dat Antwerpen toen nog bood. Terwijl zowat de hele financiële wereld naar Brussel verhuisde bleef de maatschappij evenwel altijd verankerd in Antwerpen. De financiële instelling bouwde via zijn makelaars een netwerk uit over heel Vlaanderen. Op de hoofdzetel van het bedrijf werken ook nog eens 50 personeelsleden.

“De overname van Krefima door bpost bank is zeer goed nieuws voor onze klanten, ons bedrijf en onze medewerkers”, aldus Staf Miroir, CEO van Krefima. “We worden onderdeel van een sterke bank, wat een mooie toekomst biedt voor de verdere ontwikkeling van onze activiteiten”. Krefima blijft effectief een aparte entiteit met een eigen directie en wordt een 100% dochteronderneming van bpost bank. Ze blijft ook opereren vanuit Antwerpen.

De operatie moet nog de goedkeuring krijgen van de bevoegde controleautoriteiten. Het is de bedoeling van bpost bank om vanaf mei haar kredietactiviteiten via Krefima op te starten.

bpost bank zélf bestaat onderhand 20 jaar. In die tijd is ze uitgegroeid tot een speler die meetelt op de Belgische markt met meer dan 11 miljard euro aan deposito’s. Na de succesvolle ontwikkeling van een compleet aanbod voor dagelijks bankieren, sparen en beleggen, zet bpost bank nu in op de uitbouw van haar kredietactiviteit. Dit gebeurt enerzijds via de uitbouw van het kredietaanbod via de postkantoren, het belangrijkste distributiekanaal van bpost bank, en anderzijds via een aantal strategische initiatieven. De recente overname van een portefeuille hypothecaire kredieten van 120 miljoen EUR en de financieringsovereenkomst met Elantis kaderen in die strategie.

“De overname van een bestaande kredietverstrekker als Krefima met meer dan 50 jaar ervaring, zorgt voor een versnelling in de ontwikkeling van onze kredietactiviteiten”, zegt David Moucheron, CEO van bpost bank. “Onze doelstellingen zijn ambitieus: tegen 2019 beogen we een marktaandeel van 10% op de makelaarsmarkt”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.