Nieuws Kris Kemland en Kristof Van Gemert aan het roer van softwarebedrijf Icapps

Kris Kemland en Kristof Van Gemert aan het roer van softwarebedrijf Icapps

Kris Kemland en Kristof Van Gemert aan het roer van softwarebedrijf Icapps

ANTWERPEN – Kris Kemland en Kristof Van Gemert nemen de fakkel over van Icapps-CEO Olivier Dupont. Kemland is als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor verkoop en marketing en wordt nu managing partner. Chief Operations Officer Van Gemert, die ook al enkele jaren partner is, neemt de functie van CEO over van Dupont. Die blijft wel nog betrokken bij de Raad van Advies van het bedrijf.

Icapps is gespecialiseerd in mobiele en webtechnologieën, virtual en augmented reality en internet of things. Klanten zijn onder meer Bebat, Bol.com, Bolero, Keytrade, Monizze, Proximus en Telenet. Naast het hoofdkantoor op het Antwerpse Eilandje heeft het vestigingen in Hasselt, Mechelen en Gent.

De machtswissel maakt deel uit van een strategie die Icapps begin vorig jaar inzette, zo vertelt Kristof Van Gemert. “Anderhalf jaar geleden hebben we het bedrijf gereorganiseerd. We bereikten de kaap van de honderd collega’s, dus we moesten dat doen om te kunnen blijven groeien. Nu plukken we hier de vruchten van.”

Jaaromzet verdubbelen

Het softwarebedrijf telt nu 125 medewerkers die samen een jaaromzet van 12 miljoen euro realiseren. CCO Kris Kemland droomt van een verdubbeling tot 25 miljoen euro. Daarvoor wil hij de diensten uitbreiden en internationaliseren.

“Met het nieuwe team kijken we nu over de grens. Wij werken bijvoorbeeld al een tijd voor het Nederlandse Bol.com. België is op heel wat vlakken een voorloper in digitale transformatie, nu is het tijd om onze ervaring te verzilveren. We hebben er nu ook de mankracht voor.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.