Nieuws Antwerpen Kruibeke beste Vlaamse zakengemeente

Kruibeke beste Vlaamse zakengemeente

Kruibeke beste Vlaamse zakengemeente

stassenKruibeke is de beste zakengemeente van Vlaanderen. Dat heeft een onderzoek van het financieel weekblad Trends uitgewezen. De top-50 van de beste zakengemeentes wordt trouwens aangevoerd door vijf Oost-Vlaamse gemeentes: Kruibeke, Grimminge, Evergem, Hamme en Lede.

Het handelsinformatiebureau B-information wurmt zich traditioneel elk jaar door miljoenen cijfergegevens om in opdracht van Trends na te gaan waar ondernemers het best gediend worden.

Globaal worden vijf parameters gebruikt:
* het aantal actieve bedrijven in verhouding tot het aantal actieve ondernemingen in de provincie.
* het aantal nieuwe bedrijven ten opzichte van het aantal bestaande bedrijven.
* het aantal bedrijven dat op een zogenaamd faillissementspredictiemodel van B-information voorkomt.
* de ontwikkling van de tewerkstellingscijfers.
* de ontwikkeling van de investeringen.

De computers hebben alvast becijferd dat Kruibeke in dit opzicht de absolute primus is. De resultaten van bedrijven als de bouwgroep Artex, chocolatier Duc D’O, ruimtevaartpecialist QineticQ ea. hebben die cijfers mee bepaald.

Burgmeester Jos Stassen is uiteraard best tevreden met die titel, beste zakengemeente van Vlaanderen. Zélf duidt hij een aantal troeven aan die zijn gemeente in the picture zetten: de nabijheid van grote steden als Antwerpen en Gent, de toegang tot de E17, de toegang tot de Schelde enz. “De communicatielijnen zijn hier heel kort. Als een ondernemer een vraag heeft kan hij die gemakkelijk rechtstreeks aan mij stellen” zegt hij nog. Groei-ambities vindt de burgemeester ook nog in het cultuur- en natuurtoerisme in de streek. “De onmiddellijke nabijheid van 700 hectare aan natuur- en recreatiegebied trekt nogal wat horeca-ondernemers aan die investeren in verblijfstoerisme.”

Nog een opmerkelijk gegeven: de grote steden halen de top van Trends niet. Antwerpen zelf komt slechts op de 15de plaats. Gent haalt zelfs de top-100 niet. Enkel Deurne, een district van Antwerpen noteert op plaats zeven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.