Nieuws Antwerpen Kunnig doet stad Antwerpen kleuterklasje cadeau

Kunnig doet stad Antwerpen kleuterklasje cadeau

Kunnig doet stad Antwerpen kleuterklasje cadeau

pascaleHet maatwerkbedrijf Kunnig viert dit jaar zijn 50ste verjaardag én zal vanaf volgend jaar volledig op eigen benen staan. Kunnig functioneerde tot nog toe onder de vleugels van de stad Antwerpen. Dit afscheid is meteen ook het moment om Antwerpen een cadeau te doen: de inrichting van een kleuterklas. De originele meubeltjes op maat worden allemaal geproduceerd door de arbeiders van Kunnig, “werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Voor het ontwerp tekenen de studenten Interieurvormgeving van Thomas More uit Mechelen.

De wereld van de zogenaamde beschutte werkplaatsen ondergaat in de komende maanden nogal wat veranderingen. Ze worden in april e.k. officieel “maatwerkbedrijven.” Een en ander volgt op een recent Vlaams decreet.

Voor Kunnig uit Hoboken komt daar nog bij dat het bedrijf effectief losgekoppeld wordt van de stad Antwerpen en vanaf volgend jaar op eigen vleugels gaat vliegen. Op de eigen inkomsten en op de subsidies bij de tewerkstelling van van gehandicapten. Algemeen directeur Pascale Innocent: “het afscheid leek ons meteen ook het moment om de stad Antwerpen een cadeau te doen. We zochten een origineel cadeau waarmee we een bepaalde nood kunnen invullen. Het tekort aan kleuterklassen is een hot item en de noodzakelijke opsmuk van bepaalde lokalen een constante behoefte. Bovendien vinden we het belangrijk om aan te tonen dat een maatwerkbedrijf een professionele partner is. Uiteraard zijn onze medewerkers sterk in repetitief werk maar het gaat zoveel verder dan de traditionele handelingen waaraan iedereen meteen denkt. Dankzij dit unieke project krijgen onze mensen de kans om te tonen wat ze allemaal kunnen: professionele productie in hout, metaal en textiel.”

Na een grondige briefing, een bezoek aan de kleuterklas en een kennismaking met de productiemogelijkheden van Kunnig gaan de studenten van het tweede jaar Interieurvormgeving van Thomas More Mechelen in februari aan de slag om originele kleuter- en klasmeubels te bedenken. Alle ontwerpen worden op 16 maart aan een jury voorgesteld, het winnende ontwerp wordt daarna bij Kunnig geproduceerd. Op 1 september starten alle kleutertjes van Juf Leen van de Antwerpse basisschool Perspectief dan in een gloednieuw ingerichte klas.

Kunnig stelt vandaag 240 mensen aan het werk. Het bedrijf runt een schrijnwerkerij, is actief in de metaalbewerking en verwerkt ook textiel. De verpakkingsafdeling heeft verscheidene grote klanten. Daarnaast worden ook acht ploegen uitgestuurd die bij de klanten op locatie gaan werken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.