Nieuws Antwerpen Kunnig komt zelfzeker uit de hoek

Kunnig komt zelfzeker uit de hoek

Kunnig komt zelfzeker uit de hoek

kunnigEen deel van de productie toevertrouwen aan een beschermde werkplaats doet nogal wat ondernemers huiveren. Het lijkt niet evident. De beschermde werkplaats Antwerpen werd daarom omgedoopt tot Kunnig. En het liep meteen extra vlot. “Wij doen het vandaag alles bijeen genomen vrij goed”, zegt algemeen directeur Pascale Innocent.

Kunnig is Zweeds voor “vakkundig.” Kunnig heeft effectief zo’n 200 erg vakkundige mensen in dienst die verbazingwekkende dingen aankunnen. Het bedrijf koppelt op die manier een sociaal arbeidsbeleid aan een commerciële bedrijfsvoering. “Wij moesten als bedrijf meer naar buiten komen”, zegt Pascale Innocent. “Wij moesten ons meer laten horen en zien, experimenteren ook. Vandaar onze naamsverandering al. Wij wilden dat er meer over ons gesproken werd. En het lukt kennelijk.”

Kunnig kan vandaag technische productie-opdrachten aan. Zowel in de metaalsector, de schrijnwerkerij als het textiel. Ook handling is een van de specialiteiten. Vooral verpakking dus. Ploegen van Kunnig gaan ook ter plaatse en kunnen ingepast worden in outsourcing opdrachten.

Toch moet het ook voor de vroegere beschermde werkplaatsen vandaag niet makkelijk zijn? De crisis is overal. “Dat klopt”, zegt Pascale Innocent. “Ook wij weten onderhand dat het minder goed gaat. Indien de klanten minder orders binnenhalen zullen wij daar ongetwijfeld mee de gevolgen van dragen. En dat is ook zo. Maar we proberen tegenwerk te bieden. Door meer aan prospectie te doen bij potentiële klanten. Onze inspanningen in telemarketing worden vandaag opgevoerd.”

Kunnig heeft onderhand als sociaal-economisch bedrijf een breed klantenarsenaal. Van AS Adventure, ATAB tot Duvel-Moorgat, BASF, Total en Atlas Copco.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.