Nieuws Antwerpen Kunnig renoveerde kleuterklasje

Kunnig renoveerde kleuterklasje

Kunnig renoveerde kleuterklasje

klasjeHet maatwerkbedrijf Kunnig uit Hoboken bestaat dit jaar 50 jaar. Een indrukwekkende mijlpaal. Dit is overigens het moment waarop Kunnig als zelfstandig bedrijf gaat opereren. De vroegere Beschermde Werkplaats Antwerpen fungeerde tot nog toe onder de controle van de stad Antwerpen maar gaat voortaan zijn eigen weg. Bij wijze van afscheidscadeau aan de stad Antwerpen heeft Kunnig een kleuterklasje van de Basisschool Perspectief in Antwerpen vernieuwd.

Kunnig
ondersteunt vandaag op efficiënte manier de productie en de logistiek van verscheidene bedrijven/klanten. De onderneming zet daartoe tientallen werknemers in “met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Die garanderen blijkens de tevreden vervolgopdrachten van de klanten “een vakkundige aanpak en kwaliteit.”‘

In het kader van de verzelfstandiging van Kunnig heeft het bedrijf de vroegere broodheer, de stad Antwerpen een cadeau gedaan. “Het is een project als een visitekaartje van ons eigen kunnen en met een duidelijke toegevoegde sociale waarde”, zegt algemeen directeur Pascale Innocent.

Kunnig kreeg daartoe ontwerphulp van de Hogeschool Thomas More Mechelen. Hun plannen werden vervolgens in realiteit omgezet bij Kunnig aan het Kielsbroek in Antwerpen. Na de productie op maat werd het nieuwe meubilair gemonteerd en werd de klas helemaal ingericht.  Het klasje werd gisteren officieel voorgesteld.

Op 1 september starten alle kleutertjes van Juf Leen van de Antwerpse basisschool Perspectief dan in een gloednieuw ingerichte klas.

Kunnig stelt vandaag 240 mensen aan het werk. Het bedrijf runt een schrijnwerkerij, is actief in de metaalbewerking en verwerkt ook textiel. De verpakkingsafdeling heeft verscheidene grote klanten. Daarnaast worden ook acht ploegen uitgestuurd die bij de klanten op locatie gaan werken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.