Nieuws Antwerpen Kunnig trouwe partner van Vegotex

Kunnig trouwe partner van Vegotex

Kunnig trouwe partner van Vegotex

vegotexVegotex lanceert twee keer per jaar een eigen kledingcollectie die na productie in Azië in Sint Niklaas klaargemaakt wordt voor uitlevering. Het bedrijf doet daartoe een beroep op de beschermde werkplaats Kunnig. Vegotex is is eigenaar van kledingmerken als Mais Il Est Où Le Soleil, RG 512, E-bound en Emonite.

De kledingroothandel werd destijds door de fmilie Gotlib opgezet in de jaren 20 en is ook vandaag nog biezonder actief in de ontwikkeling, de productie en de distributie van kledingcollecties. Na de productie komen de collecties naar Sint Niklaas waarna ze op korte termijn en volgens specifieke wensen in moeten klaargestoomd worden voor uitlevering. Vegotex vertrouwt daartoe al enkele jaren de beschermde werkplaats Kunnig. Die is o.a. gespecialiseerd in logistieke dienstverlening en zet hierbij arbeiders uit kansengroepen in.

Bart Maton van Vegotex: “Wij hebben elk jaar piekmomenten waarop heel veel werk verzet moet worden. Te seizoensgebonden om extra personeel aan te werven, te veel om huidige medewerkers te laten inspringen. Het is repetitief werk dat zeer precies en correct moet uitgevoerd worden. In het verleden werkten wij tijdens deze drukke periodes met uitzendkrachten en jobstudenten maar dat verliep moeizaam. Elke nieuwe opdracht betekende meestal nieuwe werknemers die wij opnieuw moesten opleiden, aansturen en controleren. De motivatie van deze werknemers was niet altijd even overtuigend.
Tot we bij de beschermde werkplaats Kunnig aanklopten, zij konden inspelen op onze nood aan flexibiliteit. Wij kunnen immers moeilijk vooraf inschatten hoeveel en welk werk er per collectie moet gebeuren. Dit is afhankelijk van de vraag en de eisen van onze klanten.”

Eric De Moor, logistiek manager bij Vegotex: “Voor ons is deze samenwerking een schot in de roos. Kunnig levert kwalitatief hoogstaand werk, is zeer flexibel en respecteert deadlines. De communicatie verloopt in een aangename sfeer en problemen worden vlot opgelost. Alles is bespreekbaar. Wij zitten met een krappe uitlevertermijn, meestal piekperiodes van drie weken. Nadat de goederen zijn ingevlogen, moeten ze heel snel verwerkt worden. De inhoud controleren aan de hand van paklijsten, sorteren per kleur, maat en model, het invakken in de rekken, orderpicken, plooien van karton tot echte verpakkingsunits, kledij op kapstokken hangen, helpen bij inventarisatie van de stock … Er komt best wat bij kijken voordat de kleding klaar is voor uitlevering.

Kunnig voert het meeste werk uit in hun magazijnen. Maar wij hebben ook geregeld extra handen nodig bij ons ter plaatse. En dan komt er een begeleid team van Kunnig naar ons toe, met hun eigen busjes. “

Pascale Innocent, directeur van Kunnig: “Wij leveren teams op maat. Het is soms enorm puzzelen om werknemers met de juiste competenties in te zetten voor een specifieke opdracht. Bij voorkeur sturen we telkens hetzelfde team naar Vegotex. Deze mensen zijn vertrouwd met de omgeving en het soort werk. Elk team wordt begeleid door een werkleider die instructies geeft en het aanspreekpunt is op de vloer.”

Eric De Moor, logistiek manager van Vegotex: “En net dat betekent tijdswinst voor ons: de inschakeling van een team met een begeleider die aanstuurt en superviseert.”

Pascale Innocent, directeur Kunnig: “We evalueren driemaandelijks samen met Vegotex. Zo zijn we uitgegroeid tot een volwaardige partner van onze klant.”

Bart Maton : “De samenwerking is inderdaad sterk gegroeid doorheen de jaren. De arbeiders van Kunnig kunnen vaak veel meer dan initieel gedacht. Bij elke nieuwe opdracht vroegen we ons af of het wel iets voor Kunnig was. Kunnig onderzocht dan de mogelijkheden en heeft zo het takenpakket telkens kunnen uitbreiden.
Met Kunnig werken is niet alleen economisch interessant, de korte afstand tussen beide locaties is ook een pluspunt. Het is gewoon enorm efficiënt. De flexibiliteit, de kwaliteit en de stabiliteit die Kunnig ons garandeert, kunnen we nergens anders vinden. Meer zelfs, hun medewerkers zijn de besten in het uitvoeren van onze opdrachten omwille van hun sterkte in eenvoudig repetitief werk waar zij zich met veel plezier in vastbijten.
Dat is de absolute meerwaarde. Ook voor ons vast team werknemers. Zij kunnen zich ten volle concentreren op hun eigen werk en specialiteit. Onze werkdruk neemt af dankzij de samenwerking met Kunnig.”

Bart Maton : “Ik denk dat nog te weinig ondernemers weten wat beschutte werkplaatsen aanbieden en welke meerwaarde ze kunnen betekenen. Ook blijven beschutte werkplaatsen worstelen met hun eerder sociale imago. Nochtans vullen zij een echte economische nood in en zijn zij de beste keuze om bepaalde activiteiten uit te voeren. Wij willen en kunnen alleszins niet meer zonder Kunnig.”

Aanwezig

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.