Nieuws Antwerpen Kunstexpo in de stadsbrouwerij

Kunstexpo in de stadsbrouwerij

Kunstexpo in de stadsbrouwerij

Stadsbrouwerij De Koninck zet weldra zijn kelders open voor kunst, naast het culinaire dat er al aanwezig was. Vanaf 15 juni neemt de Antwerpse pop-artartieste Carole Czopp haar intrek in de kelders van de brouwerij, naast de kazen van Kaasaffineurs Van Tricht. Carole Czopp (44) is beter bekend onder haar artiestennaam ‘Ziebel’. Ze is een Belgische artieste met roots in Finland en Israël. In haar pop-up stelt ze haar pop-art tentoon. Haar werken worden er ook verkocht.  Vanaf 15 juni is de expo vier weken lang open op vrijdag, zaterdag en zondag. Het is overigens niet de eerste keer dat er kunst te zien is in de kelders van De Koninck. In de winter was er al de tentoonstelling ‘Vidange du frigo’ van Tony Le Duc. Al is voedsel daar natuurlijk niet ver weg..
Carole Ziebel is een buurvrouw van de brouwerij. Ze woont er om de hoek. Misschien zag je haar al aan het werk in haar atelier in de Sint-Hubertusstraat in Berchem, waar ze gewoon in de vitrine schildert en je haar vanop de stoep bezig ziet.

Haar kunst kan je omschrijven als ‘Happy Art’. Vrolijke en kleurrijke kunstwerken die ongetwijfeld een lach op je gezicht toveren. Carole haalt haar inspiratie uit het dagelijkse leven. Aan de hand van satire, ironie, felle kleuren en een gezonde portie lef steekt ze de draak met alledaagse en persoonlijke begrippen.

Een tekenopleiding of artistiek diploma heeft de kunstenares niet. Al hing er bij haar ouders thuis veel moderne kunst aan de muur: van Roy Liechtenstein en Niki De Saint Phalle over Karel Appel. En Keith Haring tekende nog op haar jeansbroek.

Carole: “Alles wat je op mijn doeken ziet, komt recht uit het hart. Mijn werk zit vol dagdagelijkse dingen, levenservaringen en herinneringen, en dat in combinatie met fluo en pastel. Ik word geprikkeld door àlles: iets wat ik op de radio hoor, een tattoo, de actualiteit, een liedje,… en daartussen leg ik dan de meest rare verbanden. Overal waar ik kom heb ik een schriftje en verfstiften bij. Om mijn gekke hersenkronkels en associaties te kunnen neerpennen. Wat ik teken en schilder, is altijd humoristisch en optimistisch. Noem het gerust ‘Happy Art’. Op veel van de werken kom je ‘Ziebel’ tegen. Een knotsgek mannetje in allerlei kleuren. Da’s mijn pseudoniem. Ik gaf hem hetzelfde koosnaampje dat mijn broer mij als kind gaf.”

Carole Ziebel had eerder exposities bij SD Worx, Paris Texas, CONVOI en interieurzaak Hemelaer. Ze stelt haar werken tentoon in de brouwerij van 15 juni tot en met 9 juli, op vrijdag, zaterdag en zondag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.