Nieuws Antwerpen Kwadr0 in Brasschaat verhuisd naar ander pand

Kwadr0 in Brasschaat verhuisd naar ander pand

Kwadr0 in Brasschaat verhuisd naar ander pand

kwadroDe keten KwadrO heeft aan de Hoogboomsteenweg 15 in Brasschaat een nieuw pand betrokken. De bestaande showroom was door de volgehouden expansie te klein geworden. KwadrO is een toonaangevende distributeur van ramen en deuren in PVC, aluminium en hout. “Wij brengen geregeld innovatieve producten op de markt,” zegt zaakvoerder Kristof De Meulder. “Wij willen die ook laten zien aan onze klanten.”

Kwadr0 is als winkelketen zowat 10 jaar actief op de Belgische markt. Het bedrijf heeft zich met enkele ex-medewerkers van grote concurrent Belisol sterk gepositioneerd in een heel eigen productgamma. De markt heeft het evenwel niet makkelijk. De onverhoedse afschaffing van enkele fiscale aanmoedigingsmaatregelen voor energiebesparingen hebben de laatste maanden zwaar gewogen op de activiteiten. Ook bij KwadrO.

“Wij zijn er niettemin in geslaagd om boven water te blijven” zegt Kristof De Meulder. “Terwijl de globale Belgische markt minimum 40% aan omzet verloor konden wij ons relatief goed handhaven. Wij zijn op het vlak van omzetcijfers weliswaar iets teruggezakt naar 32 miljoen euro maar onze groei was tijdens de afgelopen jaren ook fenomenaal geweest. Het is normaal dat je dan iets moet terug geven.”

Kwadr0 runt vandaag 16 toonzalen. Daarvan vijf in de brede regio rond Antwerpen:. Brasschaat, Deurne, Schilde, Rumst en Sint Niklaas. Precies in die harde concurrentieslag heeft de groep zich de laatste maanden ook gediversifieerd in de aanmaak van garagepoorten, rolluiken en vliegenramen. Ook werd het aanbod verruimd met binnenafwerking zoals schrijnwerkerij en stukwerk. “Wij zijn evenwel vooral biezonder trots op onze innovaties. Zo is het Kwadr0 Solide raam in BelgiĆ« het enige bekende inbraakwerende raam met een fiscale aftrekmogelijkheid tot 730 euro.”

De keten stelt vandaag liefst 290 mensen te werk. Die worden aangestuurd vanuit de hoofdzetel in Hasselt. Kadr0 is in handen van enerzijds de Groep A met de Franse producent Triba en de familie Alen en anderzijds de vennoten Michiel Odeurs en Kristof De Meulder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.