Nieuws Antwerpen Kwaliteitslabel voor drie Antwerpse juweliers

Kwaliteitslabel voor drie Antwerpse juweliers

Kwaliteitslabel voor drie Antwerpse juweliers

juwelenDrie Antwerpse juweliers kregen het label Antwerp’s Most Brilliant toegekend. Juwelier Diamond Blue, Juwelen Henri Dom en Colman werden daarmee beloond voor hun kwaliteit, hun excellente dienstverlening en hun transparantie.

De stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) is het erom te doen de reputatie van Antwerpen als internationaal center of excellence voor diamant internationaal uit te dragen. Daarin kunnen ook de juweliers in hun contacten met de individuele klanten een grote rol spelen. Het komt erop aan dat ze de kwaliteitseisen van de sector respecteren, de klanten een goede dienstverlening garanderen en transparantie aanbieden.

Kandidaat juweliers worden door een onafhankelijk en geaccrediteerd auditbureau, Kiwa, uitvoerig gecontroleerd op criteria zoals duurzaamheid, veiligheid, ethisch en transparant zakendoen, dienstverlening en stabiliteit. Elk van de juweliers moet ook voldoen aan de Belgische wetgeving op economisch, sociaal en fiscaal vlak. Het label is gedurende 12 maanden geldig en kan vernieuwd worden na een vervolgaudit.

De Stad Antwerpen en het AWDC zullen pas een label uitreiken wanneer de kandidaten uitstekend scoren op alle criteria. Daarenboven wordt het label mee gecoördineerd door de koepelorganisatie van juweliers ‘Ars Nobilis’ en de FOD Economie.

Ari Epstein, de topman van het AWDC: “Dit kwaliteitslabel sluit perfect aan bij onze toekomstvisie. Het is een uitstekende manier om onze positie als wereldhoofdstad voor diamant en als ‘centre of excellence’ opnieuw te bevestigen. We zijn dan ook bijzonder trots om aan te kondigen dat een half jaar na de lancering, drie nieuwe juweliers het label Antwerp’s Most Brilliant behaald hebben. Zij bewijzen het succes van dit project.”

Juwelier Diamond Blue, Juwelen Henri Dom en Colman vervoegen het lijstje van juweliers L&A, Ruys, Slaets, Orogem, Van der Veken en Diamani Jewels die hun kwaliteitslabel verlengd zagen.

Meer informatie over Antwerp’s Most Brilliant is in verschillende talen te vinden op de website: www.antwerpsmostbrilliant.be.

Antwerp World Diamond Centre (AWDC) coördineert en vertegenwoordigt officieel de Antwerpse diamantsector, wereldleider in de diamanthandel. In die rol promoot AWDC de gehele diamantsector in binnen- en buitenland en wordt AWDC ook internationaal erkend als ontmoetingsplaats, woordvoerder en bemiddelaar voor de gehele Belgische diamantgemeenschap.

84% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten passeren via Antwerpen. Diamant vertegenwoordigt 5% van de Belgische uitvoer van goederen en diensten en 15% van de Belgische uitvoer buiten de EU. Diamant is daarmee het belangrijkste Belgische exportproduct buiten de EU.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.