Nieuws Antwerpen Kwaliteitslabel voor zes juweliers

Kwaliteitslabel voor zes juweliers

Kwaliteitslabel voor zes juweliers

diamantenZes Antwerpse juweliers kregen het eerste kwaliteitslabel “Antwerp’s Most Brilliant” toegekend. Zij voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria waardoor de klanten duidelijke en objectieve garanties krijgen bij de aankoop van een juweel. Het gaat om Juwelen L&A, Juwelenhuis Ruys, Slaets, Juweliershuis Orogem, Van der Veken en Diamani Jewels.

Wie een juweel wil kopen voelt zich niet altijd heel zelfzeker. Het gaat erom dat je als klant zélf niet altijd een onderscheid kunt maken tussen de verschillende kwaliteitsklassen die aangeboden worden. Zelfs specialisten hebben het soms moeilijk om karaat en kleur van elkaar te onderscheiden.

Het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant is een initiatief van het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). De criteria zijn aangebracht in een audit door het KIWA, een geaccrediteerd controle-organisme. Het gaat dan om criteria als het aanbod, de conformiteit met de Belgische wetgeving, moraliteit, duurzaamheid, veiligheid, klantgerichtheid en productinformatie. De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, de stad Antwerpen en de beroepsfederatie Ars Nobilis fungeren als partner. Volgens de initiatiefnemers versterkt het label het imago van Antwerpen als wereldcentrum voor diamant.

Patrick De Landtssheer, de zaakvoerder van Diamani Jewels is heel tevreden over de toekenning van het kwaliteitslabel: “Ik ben heel blij de erkenning te krijgen na 30 jaar gepassioneerd op een correcte en eerlijke manier handel te drijven in deze sector. Beroepsethiek primeert in mijn leven.”

Jean Van der Haegen van Juwelenhuis Ruys: “Je moet als juwelier met erkende vakmensen werken terwijl je ook altijd de juiste certificaten moet kunnen voorleggen over de herkomst van de diamant. Als je een diamant koopt bij een labelhouder weet je dat je geen kat in een zak koopt.”

Op 5 februari e.k. organiseert het AWDC een infosessie over het label.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 28 september het faillissement van 2 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.