Nieuws Antwerpen Kwart werknemers voelt zich niet meer verbonden met bedrijf

Kwart werknemers voelt zich niet meer verbonden met bedrijf

Kwart werknemers voelt zich niet meer verbonden met bedrijf

Zowat 28% van de werknemers voelt zich een jaar na de start van de coronacrisis niet verbonden met zijn of haar organisatie. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerp Management School. Meer dan een op de drie werkgevers maken zich op hun beurt zorgen over een mogelijk vertrek van goede medewerkers.

De Antwerp Management School onderzocht een jaar lang de gevolgen van de pandemie voor werkgevers en werknemers. Onderzoekers bevroegen daarvoor 2.783 bedrijfsleiders en HR-professionals en 4.660 werknemers.

In april gaf 28% van de bevraagde werknemers aan dat ze zich niet verbonden voelen met de organisatie, en 23% niet met de collega’s. Werkgevers hebben steeds meer moeite om die verbondenheid te stimuleren: in april 2020 vond 34% dat moeilijk, een jaar later is dat gestegen naar 73%. Bovendien ligt ongeveer de helft van de werkgevers wakker van de betrokkenheid van medewerkers en meer dan een op de drie maakt zich zorgen over een mogelijk vertrek van goede medewerkers. Niet onterecht overigens: een op de vier medewerkers geeft aan (actief en passief) op zoek te zijn naar een andere job. Dat is een verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaren.

Positief dan weer is dat het vertrouwen van werkgevers in hun medewerkers stijgt. Meer dan de helft geeft aan méér vertrouwen in medewerkers te hebben dan voor de crisis. Een op de drie controleert minder op naleven van de uren. Meer dan de helft denkt inmiddels positiever over flexibele uurregelingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.