Nieuws Antwerpen Laarzen met 38.883 diamanten

Laarzen met 38.883 diamanten

Laarzen met 38.883 diamanten

hongkongVanavond wordt in Hongkong een paar unieke laarzen verkocht. Het gaat om boots die helemaal bezet zijn met liefst 38.883 diamanten. De retailprijs wordt vandaag op 3,1 miljoen dollar geschat. Het evenement moet in het kader van de internationale design week de reputatie van Antwerpen als internationaal diamantcentrum uitstralen.

Antwerpen heeft als hoofdstad van de diamant al wel voor meer spektakel gezorgd. De schitterende met diamant bezette tennisrackets voor het ECC bv. Met een koppel laarzen, maat 39 waarin ook 4,753 gram goud verwerkt is zal Antwerpen ongetwijfeld weer de internationale actualiteit halen.

Het paar boots is ontworpen door het Antwerps design duo AF Vandevorst en ontwkkeld door het gerenommeerde diamantbedrijf Diarough-UNI Design. De mensen van Diarough hebben met waar engelengeduld de 38.883 steentjes in de laarzen aangebracht. Er werden liefst 30.000 manuren gepresteerd. Het geheel is 1.527 karaat waard. Diarough-UNI Design is het bedrijf van Nishit Parikh, een Antwerpse diamantair met een internationale reputatie. Nishit Parikh is vooral bekend omwille van zijn roze diamnanten waarvan er overigens ook verwerkt zijn in het koppel laarzen.

Het initiatief met de boots wordt mee gesteund door het Flanders Investment and Trade, het Flanders Fashion Institute en het Antwerp World Diamand Centre (AWDC).

Om de kers op de taart bij het evenement in Hongkong niet weg te nemen zijn alsnog geen foto’s van de laarzen vrijgegegven, zegt Karen Rentmeesters, de woordvoerster van de AWDC.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.