Nieuws Antwerpen Label voor honing van de Miellerie

Label voor honing van de Miellerie

Label voor honing van de Miellerie

bijenImker Kris Dierickx kreeg door de werkgeversorganisatie Unizo het HIB-label toegekend. HIB staat voor Handmade in Belgium. Unizo wil daarmee de authenticiteit van de geproduceerde honing honoreren.

Vader Kris Dierickx en zijn echtgenote Els Didelez begonnen in 1979 in de buurt van het fort van Merksem bijen te houden. Hun hobby werd in al die jaren een heuse passie die ook overgedragen werd op de zoon Kris. Zelfs de kinderen van Kris zijn vandaag al gegrepen door de liefde voor de bijen.

De Miellerie is daardoor geleidelijk aan uitgegroeid tot een bloeiende zaak die in de verkoop van honing een heel eigen weg gevolgd heeft. De honing van de Miellerie is heel erg natuurlijk. De bijenkasten staan overigens opgesteld in een brede stadsomgeving van Brasschaat tot Merksem en zelfs de Antwerpse binnenstad. In de omgeving van de Meir vinden bijen immers meer dan voldoende stadstuintjes, bloembakken, parken, kastanjes en linden waar ze hun honing vandaan halen.

De Miellerie verkoopt in dit opzicht verschillende soorten honing. Acacia bv. Of lavendel en koolzaad. Er wordt ook “mede” aangemaakt. Mede is de drank die bekomen wordt door honing en water samen te laten vergisten.

De Miellerie maakt vandaag deel uit van de onderneming Bits & Bees.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.