Nieuws Antwerpen Laddermakerij Smits speelt vooral op veiligheid

Laddermakerij Smits speelt vooral op veiligheid

Laddermakerij Smits speelt vooral op veiligheid

ladderHet gaat hen vooral om maatwerk. De Laddermakerij Smits uit Deurne draait in deze econonomisch moeilijke tijden nog voluit. “Wij maken geen standaard ladders,” zegt zaakvoerder Peter Spelter. “Wij werken op bestelling. Voor de petrochemische bedrijven bv. Ons orderboek zit in dit opzicht nog aardig vol.”

De Laddermakerij Smits is gegroeid vanuit Wommelgem en heeft zich sinds 1890 sterk gepositioneerd op een toch wel heel unieke markt. Peter leidt het aloude familiebedrijf met zijn broer Sven. “Wij waren zowat het laatste bedrijf dat nog in het centrum van Wommelgem actief was. Om onszelf meer productieruimte te creëren zijn we enkele jaren geleden verhuisd naar de Belcrownlaan in Deurne.”

Het bedrijf produceert vandaag ladders uit polyester (kunststof), aluminium en hout. Hout? “Precies. Op nagenoeg elke auto van een ruitenwasser zul je onze houten ladders bevestigd zien”, zegt Peter Spelter. Houten ladders: omdat die vooral in de winter warmer aanvoelen dan zeg maar ladders uit aluminium. Bovendien staan de sporten op een houten ladder ook verder uit elkaar.”

Peter en zjin broer Sven spelen vooral op veiligheid in. Met hun jarenlange ervaring plannen ze voor elk bedrijf een correcte veiligheidstrap in. Dit uiteraard in samenspraak met de veiligheidscoördinator op de site. De specialisten van het bedrijf komen in dit opzicht ter plaatse, vervangen desnoods de laddervoeten en voeren indien nodig ook enkele herstellingen uit. Indien dit ter plaatse niet kan worden de bewuste ladders in het eigen magazijn hersteld of volledig gemaakt.

De Laddermakerij Smits draait vooral op haar naambekendheid. Het bedrijf levert tot in het Brusselse. Concurrentie van zegmaar goedkope ladders vrezen ze in Deurne niet. “Wij werken immers vooral op bestelling. Wij maken in dit opzicht bv. heel wat platformtrappen, rolsteigers, zoldertrappen, muursteigers, brandladders en trapladders voor bedrijven.” In de rand van de laddermakerij draait overigens ook nog een eigen stellingenbedrijf mee, Ladders Smits Verhuur.

Het bedrijf uit Deurne draait vandaag op een omzetcijfer van pakweg 1 miljoen euro. Er werken acht mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.