Nieuws Antwerpen Lanxess heeft het niet onder de markt

Lanxess heeft het niet onder de markt

Lanxess heeft het niet onder de markt

lanxHet Antwerpse chemiebedrijf Lanxess heeft een moeilijk boekjaar 2014 achter de rug. Het zusterbedrijf Lanxess Rubber daarentegen kon positieve resultaten neerzetten.

De Duitse groep Lanxess zit in een herstructureringsfase. Het concern dat aangestuurd wordt vanuit Keulen is aan een fundamentele herschikking van zijn activiteiten toe. De resultaten over de verschillende divisies zijn immers heel erg uiteenlopend. Wat ook merkbaar is in de cijfers die de twee Antwerpse vennootschappen onlangs gedeponeerd hebben bij de Nationale Bank.

Lanxess NV had het met zijn vestigingen in Kallo en Lillo alvast niet makkelijk. De omzet daalde van 701 miljoen euro tot 654 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was met 33 miljoen euro negatief terwijl er ook een verlies was van 33 miljoen euro. Een en ander heeft kennelijk te maken met de druk op de prijzen.. Zo voor zowel caprolactam als ammoniumsulfaat. Ook voor glasvezel werd minder betaald.

Lanxess Rubber in Zwijndrecht daarentegen zag de omzet licht stijgen van 147 miljoen euro tot 153 miljoen euro. Er was een bedrijfsresultaat van 25 miljoen euro en een winstsaldo van 19 miljoen euro. Dit neemt niet weg dat de markt voor butylrubber nu net zwaar onder druk staat. In die mate dat Lanxess eerder al aangekondigd heeft de positie van zijn Antwerpse dochteronderneming in Zwijndrecht te bestuderen. De productiecapaciteit aan butylrubber is internationaal immers sterk toegenomen waardoor ook de prijzen onder druk komen. Lanxess Rubber is het vroegere Polysar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.