Nieuws Antwerpen Lanxess rondt investering in Kallo af

Lanxess rondt investering in Kallo af

Lanxess rondt investering in Kallo af

philippeHet Duitse chemiebedrijf Lanxess heeft zijn investeringsprogramma in de glasvezelfabriek van Kallo afgerond. Het concern trok 15 miljoen euro uit voor de vernieuwing van de twee ovens. Glasvezel is een halffabrikaat voor de productie van hightech plastics.

Lanxess heeft het niet makkelijk. Het concern probeert de gevolgen van de internationale crisis op te vangen en moet daartoe ook noodgedwongen herstructureren. Eerder werd al de “herpositionering” van de rubberfabriek in Kallo aangekondigd. Daarbij zouden 200 jobs bedreigd zijn. Wat de toekomst van de rubberfabriek moet worden is nog niet duidelijk. De eenheid zou bv. ook kunnen opgenomen worden in een joint venture. Ook een partnership moet mogelijk zijn.

De investering in de glasvezelfabriek van diezelfde vestiging moet aanduiden dat Lanxess Kallo helemaal niet opgeeft. Het gaat kennelijk om de structurele problemen van de rubbermarkt die de laatste jaren bijna helemaal vanuit het Verre Oosten aangestuurd wordt.

“De markt voor onze glasvezels uit Kallo is een groeimarkt”, zegt woordvoerder Philippe Van Wassenhove. “Het overgrote deel van onze glasvezels wordt bij Lanxess intern gebruikt voor de productie van hightech plastics. Deze hoogwaardige, met glasvezel versterkte plastics worden meer en meer gebruikt in auto’s. Met het plastic worden lichtere onderdelen uit kunststof gemaakt die de metalen stukken vervangen. Lichtere wagens garanderen een lager brandstofverbruik en daaraan gekoppeld een daling van de CO2-uitstoot. Bovendien kunnen de autoproducenten en leveranciers van auto-onderdelen met onze plastics aanzienlijke besparingen realiseren omdat de productie ervan goedkoper is en de assemblage makkelijker verloopt.”

Lillo

De bouw van de nieuw geplande polyamidefabriek bij het caprolactamcomplex van de fabriek in Lillo zit ondertussen perfect op schema. Lanxess investeert er 75 miljoen euro in een nieuwe eenheid die in 2014 operationeel moet zijn. Het gaat om een beplande productiecapaciteit van 90.000 euro.

Zwijndrecht

Lanxess runt ook nog een productie-eenheid voor butylrubber in Zwijndrecht. De fabriek lag tijdens de zomer enkele tijd stil. De vraag naar butylrubber stond toen zwaar onder druk. De fabriek is ondertussen opnieuw opgestart.

Lanxess

Lanxess is een toonaangevend concern op het vlak van speciaalchemie. Met een omzet van 9 miljard euro worden 17.500 mensen tewerkgesteld in 31 landen. In Belgiƫ werken 1350 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt CitroĆ«n-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer