Nieuws Antwerpen Lanxess Rubber wacht af

Lanxess Rubber wacht af

Lanxess Rubber wacht af

rubberHet blijft bij Lanxess Rubber in Antwerpen wachten op signalen uit Keulen. Het chemieconcern Lanxess is aan een herstructurering toe waarbij de rubberactiviteiten herschikt zouden worden. “Er komt allicht in de tweede helft van dit jaar meer duidelijkheid”, zei Matthias Zachert, de topman van het bedrijf. De verbetering van het concurrentievermogen binnen de portefeuille is de facto de derde fase binnen een breder uitgetekend herstructureringsplan.

Lanxess Rubber
is in dit opzicht binnen de groep aan nieuwe ontwikkelingen toe. De structurele spanningen op de markt hebben Lanxess ertoe geleid om “de toekomst van de divisie rubber te herbekijken.” Daartoe worden allicht allianties opgezet met andere groepen. Die zouden minderheids- of meerderheidsparticipaties kunnen nemen in de onderscheiden vestigingen.

Het is ondertussen al verscheidene maanden uitkijken naar oplossingen. “Er lopen zeer constructieve gesprekken”, zei Zachert bij de voorstelling van de kwartaalresultaten van de groep.

Lanxess doet het ondertussen vrij behoorlijk. De omzet steeg tijdens het tweede kwartaal met 4% tot 2,1 miljard euro. Het resultaat steeg met 58% tot 87 miljoen euro. Dit was heel wat beter dan wat de financiële analisten verwacht hadden. “We komen terug op koers”, zei voorzitter Zachert.

Naast Lanxess Rubber in Zwijndrecht runt Lanxess nog twee andere vestigingen in Kallo en Lillo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.