Nieuws Antwerpen Lanxess zet herstructurering door

Lanxess zet herstructurering door

Lanxess zet herstructurering door

lanxesjeHet Duitse speciaalchemiebedrijf Lanxess schrapt 1000 jobs. Daarvan 500 in zijn Duitse vestigingen. Waar de overige 500 jobs sneuvelen is nog niet duidelijk. Lanxess runt drie sites in het Antwerpse: Lillo, Kallo en Zwijndrecht.

Lanxess heeft het na enkele expansieve jaren niet makkelijk. Het concern lijdt onder de gevolgen van de aanhoudende ecoomische crisis, de prijsdalingen en de harde concurrentie. In de zomer werd daarome een ingrijpend herstructureringsplan gelanceerd. Nu blijkt dat daarbij ook 1000 jobs sneuvelen. Of ook de Antwerpse vestigingen gevaar lopen is niet duidelijk.

Lanxess had eerder al aangekondigd dat vier van de 14 divisies zouden verdwijnen. De divisie business butyl rubber (BTR) zou daartoe fuseren met de divisie Perfomance Budadieen Rubber (PBR) tot TSR (Tire and Specialty Rubbers). De fabriek van Zwijndrecht zou als producent van butylrubber mee opgenomen worden in die herstructurering. Een en ander zou op het vlak van de personeelsbezetting zonder gevolgen blijven, heette het eerder. Zwijndrecht was enkele tijd terug immers reeds door een herstructureringsfase gegaan waarbij oa. twee proefinstallaties stilgelegd werden. Zwijndrecht reageerde rustig op de zoveelste herstructureringsaankondiging. Als gevolg van een harde staking lag de fabriek eerder zes weken stil.

In Lillo worden caprolactam en polyamide aangemaakt, in Kallo glasvezel en rubberchemicaliën.

De ingezette herstructurering moet volgens topman Matthias Zachert eind 2016 150 miljoen euro aan besparingen opleveren.

De omzet van de groep bleef tijdens het derde kwartaal ondertussen op het niveau van diezelfde periode van 2013 en bedroeg 2,04 miljard euro. Er werd een groepsresultaat gerealiseerd van 35 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.