Nieuws Antwerpen Last minutes voor de krokusvakantie zijn op.

Last minutes voor de krokusvakantie zijn op.

Last minutes voor de krokusvakantie zijn op.

Wachten tot de ‘last minute’ loont blijkbaar niet meer. Wie vandaag nog op zoek is naar een plek op de skipistes of op een zonovergoten strand is er aan voor zijn moeite.  Zowel in de populaire sneeuwbestemmingen als in de zon is zo goed als alles volzet. Dat zegt touroperator Thomas Cook. Franklin Braeckman van Thomas Cook: “De tijd van last minutes voor gezinnen is voorbij. Wie vandaag geen vier maanden op voorhand zijn reis boekt, blijft over met de kruimels.”

De krokusvakantie is nog steeds enorm geliefd bij de Belgische skifanaten. Maar die populaire skigebieden zijn niet alleen bij de Belgen geliefd. Dit jaar valt de krokusvakantie in Nederland op hetzelfde moment als in België. En Nederlanders zijn blijkbaar geen ‘last minute’ bookers. De familiekamers en de appartementen zijn dan ook volledig bezet.

De sneeuw dan maar last minute inwisselen voor de zon? Dat is blijkbaar ook geen optie. Toplocaties zoals Tenerife, Hurghada, Agadir, Gran Canaria en Lanzarote zijn al maanden volzet. En ook het exotischere Marokko of Kaapverdië zitten in de lift.

Thomas Cook neemt aan dat die trend zich zal doorzetten tijdens de zomermaanden. Ook dan zullen er nauwelijks nog last minutes zijn. Vier maanden op voorhand boeken is geen uitzondering meer.

Leuk nieuws allicht voor de reissector. Want een reis die je maanden op voorhand boekt kost natuurlijk meer dan een last minute..

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.