Nieuws Antwerpen Lauwers voorbij kaap van 30 miljoen

Lauwers voorbij kaap van 30 miljoen

Lauwers voorbij kaap van 30 miljoen

lauwerslauwersLauwers passeerde verleden jaar de kaap van de 30 miljoen euro omzet. Het busbedrijf uit Boechout zet daarmee zijn opgaande lijn onverminderd verder. Met een kasstroom van 1,9 miljoen euro heeft het bedrijf zijn financiële fundamenten overigens nog flink versterkt, blijkt uit de financiële resultaten die neergelegd werden bij de Nationale Bank.

Lauwers, genoegzaam bekend als Reizen Lauwers is een regionaal icoon. De 40 bussen van het bedrijf kom je zowat overal tegen. Uiteraard ook in Zwitserland, Italië of Oostenrijk. Het reisbedrijf is sterk verankerd in de brede regio. “Maar wij gaan tot ver in West-Vlaanderen en in Limburg” zei marketing directeur François Deroep eerder al tot de redactie. “Wij voeren volgehouden publiciteitscampagnes waardoor het publiek ons onderhand leerde kennen als een omvattend reisbedrijf. Met overigens niet alleen onze traditionele busreizen maar evenzeer vliegtuigvakanties, cruises en skireizen.”

De onderneming van stichter Luc(ien) Lauwers en zijn echgenote stelt vandaag pakweg 100 mensen tewerk, bedienden en chauffeurs. Daarnaast worden nog tientallen freelancers ingeschakeld. Het bedrijf gaat onverminderd door op zijn elan. De drie kinderen Lauwers zijn inmiddels ook al aangetreden en zullen de lijn ongetwijfeld verder door trekken.

De grote kracht van Reizen Lauwers? “Onze uitstekende prijssetting,” zei François Deroep. “Wij zijn als onderneming heel erg alert en volgen de ontwikkelingen op de markten van dichtbij op. De klanten van vandaag zijn doorgaans goed geïnformeerd en ze weten wat er op de markt zoal te koop is. Ze weten dat we goede producten in huis hebben met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Ze komen dan ook steevast terug.”

Reizen Lauwers boekt ieder jaar pakweg 50.000 klanten voor zijn meerdaagse buitenlandse reizen. Daaronder dus ook vliegtuigreizen en cruises. De skivakanties brengen voor Ski Friends, de skidivisie van de groep nog eens 7000 enthousiastelingen aan. Daarnaast zijn er nog de dagreizen die eveneens 20.000 klanten halen en de verenigingsuitstappen met 10.000 inschrijvingen.

Het reisbedrijf is optimaal georganiseerd. 65% van de boekingen komen via het eigen callcenter, 20% van de klanten boekt via internet.

Lauwers International realiseert van zijn kant ook nog eens 757.000 euro aan bedrijfsopbrengsten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.