Nieuws Lederbedrijf gooit de deuren open

Lederbedrijf gooit de deuren open

Yves Renard-medewerkster Ingrid Leys: al 38 jaar trouw op post aan de stikmachine. Foto JAA

Lederbedrijf gooit de deuren open

SCHOTEN, VOSSELAAR – Dit weekend krijgt iedereen kans om kennis te maken met Yves Renard. Want naar aanleiding van haar tienjarige aanwezigheid in Schotense het industriepark van Bloemendaal, houdt het traditiebedrijf een magazijnverkoop.

Alle portefeuilles, portemonnees, sleutelhangers, tassen en andere fijne lederwaren die Yves Renard verkoopt in België en Luxemburg dragen een gestileerd vosje in het logo (voor de heren) of het YR logo (voor de dames).

“Een verwijzing naar onze naam. Renard is Frans voor vos. En dat dier is dan weer terug te brengen tot de gemeente waar de familie Van Gorp dit bedrijf gesticht heeft, meer dan zestig jaar geleden intussen: de Kempense gemeente Vosselaar”, vertellen Ronald Timmermans en Jo Beets.

Zaakvoerders Ronald Timmermans en Jo Beets. Foto JAA

Zij namen de ambachtelijke lederwarenmakerij tien jaar geleden over en verhuisden ze naar Schoten. “Dit is geen verkooppunt”, vertellen de zaakvoerders tijdens een verkenning van de ontwerpruimte, herstelafdeling en magazijnen.

“Hier komen de vellen leder toe vanuit de Italiaanse Veneto-streek. Van hier gaan ze na kwaliteitscontrole en bewerking naar Marokko, waar ze in gecertificeerde ateliers verwerkt worden tot de eindproducten waarmee onze voorgangers en wijzelf een stevige reputatie hebben opgebouwd.”

Ingrid

In het segment van kleine en middelgrote lederwaren is Yves Renard marktleider. “We hebben een uitgebreid gamma aan tassen en andere praktische dragers voor dames en mannen. Onze basiscollectie is vervaardigd van korrelleder en nappa met diverse afwerkingsvarianten.”

Yves Renard gaat prat op haar eigen ontwerp- en herstelafdeling en een sterhouder daar is zeker Ingrid Leys (foto). Deze loyale medewerker uit Wuustwezel staat symbool voor de ambachtsliefde die dit bedrijf uitstraalt. “Ik ben meteen na de huishoudschool aan de slag gegaan bij de familie Van Gorp en heb de groei van dit bedrijf meegemaakt tot op heden. Al 38 jaar draai ik nu mee en ik kom nog elke dag met plezier werken aan onze mooie producten”, vertelt Ingrid aan haar stikmachine.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.