Nieuws Antwerpen LED's willen KMO's bijlichten met expertise

LED's willen KMO's bijlichten met expertise

LED's willen KMO's bijlichten met expertise

winkelAls kleine ondernemer of als zelfstandige sta je d’r vaak helemaal alleen voor. Je moet beslissingen nemen maar je kunt die niet altijd aftoetsen. Bij de hogescholen zit ondertussen heel veel kennis die je vooruit zou kunnen helpen. Er is daarom een project opgezet dat als LED gratis toegang moet verlenen tot domeinen waar je in gewone omstandigheden niet bij kunt. LED staat dan voor Laagdrempelige Expertise en Dienstverleningscentra.

Hoe moet je als individuele winkelier bv. je prijzen plaatsen, je assortiment aan producten uitbouwen of promotie maken? De Antwerpse Karel de Grote Hogeschool beschikt in dit opzicht over heel veel expertise rond retail marketing en shop management. De experten van de hogeschool kunnen winkeliers helpen bij het nemen van de juiste beslissingen over de verschillende aspecten van marketing. Ze maken daartoe een retail quickscan op waarbij je als winkelier kunt vaststellen waar je sterke en je zwakke punten zitten.

“Het pilootproject met de LED’s was in West-Vlaanderen een groot succes”, zegt innovatie-adviseur Kurt Peys bij het Innovatiecentrum van de provincie Antwerpen. “Daarom is beslist om het project over heel Vlaanderen uit te bouwen. In de andere provincies is dit eerder al gebeurd, in Antwerpen is alles nu helemaal operationeel gemaakt. Wij kunnen hier een definitieve start nemen.”

Het Agentschap Ondernemen heeft zich mee geëngageerd om de activering van de LED’s mee financieel te ondersteunen. Een en ander kadert trouwens in de campagne Vlaanderen in Actie.

Naast de Karel de Grote Hogeschool hebben ook Thomas More Antwerpen en de Artesis Plantijn Hogeschool hun diensten aangeboden. Thomas More heeft bv. een LED opgericht in hr. De Artesis Plantijn Hogeschool stelt de expertise rond modemanagement ter beschikking.

Binnen het Innovatiecentrum provincie Antwerpen is Raf Geenen aangesteld als coördinator. Hij kan gecontacteerd worden via raf.geenen@innovatiecentrum.be

Heel concreet: de specialisten van de hogescholen kunnen zich een halve dag per week vrij maken om desnoods ter plaatse bij de bedrijven te gaan en de problemen de visu vast te stellen. Indien nodig kan de samenwerking verder opgevoerd worden. Je moet de LED’s zien als een soort eerstelijnsdokters, heet het.

De verschillende domeinen waarvoor LED-experten ter beschikking staan:

* bedrijfseconomische vraagstukken
* bouwcomfort
* business development
* business intelligence
* communicatie
* design en technologie voor textiel, kleding en hout
* diversiteit in hr
* duurzaam bouwen
* duurzame ontwikkeling
* ecotechnologie
* elektrische energie
* energie
* energiebeheer in gebouwen en glastuinbouw
* energiemanagement in industrie
* H2O watertechnologie
* hrm
* KMO-management
* kunststoffentechnologie
* logistiek
* logistieke innovatie en planning
* mechatronica
* mobiele applicaties
* modemanagement
* netwerkeconomie
* netwerken in voertuigen
* personeels- en organisatie-ontwikkeling
* productontwikkeling
* retail marketing en shop management
* sustainable and secure IT-SUiSIT
* sustainable engineering
* toerisme en recreatiemanagement
* voeding
* zorgeconomie
* zorgtechnologie

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer