Nieuws Antwerpen LEDsky begon in de woonkamer van oma

LEDsky begon in de woonkamer van oma

LEDsky begon in de woonkamer van oma

ledskyZaakvoerder Caroline Anseeuw (48) van LEDsky is verkozen tot ‘Belofte van de provincie Antwerpen.’ De zaakvoerster uit Edegem is meteen ook finaliste voor de prijs van de nationale Belofte 2013. Deze prijs bekroont jaarlijks het meest beloftevolle vrouwelijke ondernemerstalent. Het is een initiatief van Markant, Unizo en het Agentschap Ondernemen. De prijzen worden uitgereikt op 12 maart e.k.

Caroline startte LEDsky.be twee jaar geleden op vanuit het niets. Ze bouwde haar initiatief uit tot een expansieve online shop voor kwalitatieve ledverlichting. Velen verklaarden haar voor gek: als alleenstaande moeder van drie pubers zegde ze een veilige job op terwijl ze een huis moest afbetalen én het volop economische crisis was.

En toch ging Caroline voor haar droom om een van de klantvriendelijkste bedrijven in België uit de grond te stampen. Tijdens een mooie avond op café werd LEDsky geboren, een webshop met een breed assortiment LED verlichting. Na enkele maanden barstte het appartement van de oma, dat dienst deed als magazijn, al snel uit zijn voegen. Ondertussen opereert LEBDsky vanuit een kantoor in Wommelgem.

Nu zijn we twee jaar verder en bestaat LEDsky uit een gemotiveerd drietal, verdubbelde de omzet en kijkt het bedrijfje al over de landsgrenzen. Een absoluut hoogtepunt in de nog prille geschiedenis van LEDsky is het winnen van een prestigieuze BeCommerce Award, na amper één jaar in de business!

Caroline krijgt vleugels wanneer ze samen met haar team het bedrijf kan laten groeien met tevreden klanten. Aan andere starters wil ze dit meegeven: “Heb je een passie en voel je het ondernemerschap kriebelen? Geloof erin, begin eraan en ga ervoor!”

“Ik wil graag de rol van ambassadrice spelen om starters te inspireren. Ik wil hen, vrouwen in het biezonder tonen dat het nooit te laat is om iets te ondernemen, zelfs op latere leeftijd. Ik ben er zeker van dat er veel vrouwen ongelukkig zijn in hun situatie en met die gedachten rondlopen maar zich geremd voelen. Geloof er echter in en mik zo hoog mogelijk. Dat is ook de boodschap die ik mijn kinderen wil meegeven”, zegt ze.

“Het klinkt cliché maar het begon allemaal toen ik enkele tijd terug in Spanje een kennis van mij tegen het lijf liep die daar met ledverlichting begonnen was. Toen die me zei dat er ook opportuniteiten voor het grijpen lagen in België begon het te kriebelen. Blijkbaar was het altijd blijven sluimeren. Vroeger had ik al eens een zaak maar ik deed die van de hand toen er kinderen kwamen.”

Caroline Anseeuw koos doelbewust voor de uitbouw van een webshop. Ze woonde ook een tijdlang in de Verenigde Staten en had daar de explosieve groei van de e-commerce meegemaakt. Ze was evenwel vooral onder de indruk van de klantvriendelijkheid die Amerikanen veelal aan de dag leggen. “Dat is iets wat ik hier ook hoopte te bereiken. Die klantvriendelijkheid zit vaak in kleine details zoals een bedankkaartje of een leuke attentie bij bepaalde gelegenheden. Maar we trachten de klant vooral tot het uiterste te helpen. We gaan op zoek tot we het hebben. De klanten appreciëren dat want zeker de helft komt terug.”

Met LEDsky mikt Caroline Anseeuw ondertussen op het buitenland. Vooral Duitsland en Frankrijk lijken brede mogelijkheden te bieden.

De genomineerden van de andere provincies:

Voor Limburg: Kim Vandenplas van Libra Services bvba uit Zonhoven.

Voor Oost-Vlaanderen: Greet Buytaert van Moochie uit Gent.

Voor Vlaams-Brabant: Véronique Van de Kerckhove van VeroTech uit Leuven

Voor West-Vlaanderen: Sofie Vandenbriele van Bulik uit Izegem.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.