Nieuws Antwerpen Leerstoel binnenvaart is eerbetoon aan overleden cco Van Moer Logistics

Leerstoel binnenvaart is eerbetoon aan overleden cco Van Moer Logistics

Leerstoel binnenvaart is eerbetoon aan overleden cco Van Moer Logistics

ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT – 25 bedrijven zetten hun schouders onder een leerstoel voor fundamenteel onderzoek naar binnenvaart, die UAntwerpen gaat oprichten. De leerstoel Dennie Lockefeer is een eerbetoon aan de 42-jarige cco bij Van Moer Logistics, die begin dit jaar overleed.

Van Moer Logistics-baas Jo Van Moer en professor Christa Sys namen het initiatief om partners te vinden voor een nieuwe leerstoel. Het uitgangspunt is de binnenvaart als oplossing voor de mobiliteitsproblematiek in en rond Antwerpen.

Dennie Lockefeer vormt de inspiratie voor de leerstoel. Hij overleed op 11 januari nadat hij een maand eerder betrokken was bij een treinongeval in de haven. Volgens de initiatiefnemers was hij in de havengemeenschap en in het bijzonder in de wereld van de binnenscheepvaart erg gewaardeerd.

“Het is dankzij zijn kennis en toewijding dat we de intermodale activiteiten bij Van Moer Logistics op de kaart hebben gezet”, zegt Jo Van Moer van Van Moer Logistics. “Dennie was iemand die zijn uitgebreide kennis voortdurend deelde met de sector, maar vooral ook belang hechtte aan het passioneren van de volgende generatie. Het oprichten van de leerstoel is dan ook de uitgesproken manier om zijn passie en engagement levend te houden.”

De leerstoel zal in eerste instantie een doctoraat voorbereiden over een duurzame toekomstvisie voor de binnenvaart. Jaarlijks zal ook een prijs voor de beste scriptie binnenvaart uitgereikt worden en een lezing over alle expertise uit de leerstoel plaatsvinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.