Nieuws Antwerpen Leg de juiste contacten op eerste Antwerpse Bedrijvennetwerkdagen

Leg de juiste contacten op eerste Antwerpse Bedrijvennetwerkdagen

Leg de juiste contacten op eerste Antwerpse Bedrijvennetwerkdagen

Kortrijk Xpo brengt het geslaagde concept van de Bedrijvennetwerkdagen nu ook naar Antwerpen. Dat doet de organisatie in samenwerking met Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Op 13 en 14 oktober vindt de eerste editie in Antwerpen-Waasland plaats in Antwerp Expo.

De Bedrijvennetwerkdagen is een concept dat al vele jaren succesvol is in Kortrijk Xpo. Enkele jaren geleden werd het voor het eerst uitgerold in Limburg, waar binnenkort een tweede editie staat gepland, en nu dus ook in Antwerpen. Het gaat telkens om een samenwerking met Voka. “Wij hebben het organisatietalent en zij hebben het netwerk met de bedrijven. Zo vinden we elkaar perfect”, aldus Pieter Desmet van organisator Kortrijk Xpo.

Het gaat om een groot netwerkevenement. “Meer dan 120 bedrijven hebben er met een eigen beursstand een soort van uitstalraam om zich voor te stellen. Het doel is netwerken, nieuwe contacten leggen, en nieuwe partners leren kennen. Het is over alle sectoren heen.”

De Antwerpse Bedrijvennetwerkdagen zijn al meteen een groot succes. “We hebben ontzettend veel interesse van standhouders, maar nu is het natuurlijk ook de bedoeling dat er veel mensen komen om zaken te doen.”

Regionale focus

Er wordt sterk ingezet op de lokale focus van de Bedrijvennetwerkdagen. “Het gaat om zakendoen in een bepaalde regio, in dit geval Antwerpen-Waasland, kortweg met uw buren”, legt Pieter Desmet uit. “Dat is opnieuw actueel sinds corona. Steeds meer bedrijven stellen zich de vraag of ze niet voor hetzelfde ook een partner kunnen vinden in de eigen regio. Dat kan dus perfect op de Bedrijvennetwerkdagen.”

Enerzijds zijn er dus de standhouders, maar anderzijds kan je ook langskomen op de beurs als je vooraf bent ingeschreven.

 

Netwerken en inhoud

“Door de coronacrisis is de drang naar contact groot. Mensen hebben persoonlijk contact nodig, dan gaat het niet alleen om het persoonlijke aspect, maar ook professioneel”, zegt Pieter Desmet, die gelooft in een ruime opkomst.

Naast de beursstanden is er ook een inhoudelijk programma uitgewerkt door Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Zij voorzien tal van inspiratiesessies, ondernemersverhalen, inhoudelijke updates rond actuele thema’s en netwerkcarrousels.

Inschrijven om een bezoekje te brengen aan de Bedrijvennetwerkdagen is gratis, maar de beurs richt zich wel in eerste instantie op ondernemers, en niet op het brede publiek. “We willen dat iedereen de juiste contacten kan leggen.” De beurs is op 13 en 14 oktober geopend tussen 14 en 21 uur.

De Bedrijvennetwerkdagen is een concept dat al vele jaren succesvol is in Kortrijk Xpo, en nu ook afzakt naar Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.