Nieuws Antwerpen Legal Online schrijft modelcontracten op maat

Legal Online schrijft modelcontracten op maat

Legal Online schrijft modelcontracten op maat

advocaatAls ondernemer doe je er goed aan om je activiteiten zoveel mogelijk juridisch in te dekken. Je hebt daartoe gepersonaliseerde documenten nodig die specifiek zijn afgesteld op je bedrijf. Met Legal Online kun je het juridisch kader voor je onderneming zélf maken. Doelgerichte softwaretoepassingen van de webshop leiden je via een aantal vragen bij een basisdocument naar je modelcontract op maat. Legal Online is een initiatief van het Antwerps advocatenkantoor Caluwaerts & Uytterhoeven.

Legal Online is enkele weken geleden opgestart en kent onderhand al veel belangstelling. De webshop helpt geïnteresseerde bedrijfsleiders, zelfstandigen en ondernemers doorheen hun juridische vragen en problemen voor de aanmaak van gedegen contracten. “De software van ons systeem leidt je met een aantal vragen waar je “ja” of “neen” moet op antwoorden naar een modelcontract op maat dat helemaal is afgesteld op je eigen problematiek”, zegt meester Kristiaan Caluwaerts. “Ons concept is in die mate vernieuwend omdat je vandaag op de markt enkel maar een aantal algemene modelcontracten kunt vinden. Wij gaan veel verder en komen samen met de klant tot de opmaak van juridisch correcte clausules binnen het modelcontract.”

De klant kiest het document dat hij nodig denkt te hebben, hij doorloopt de vragenlijst, hij betaalt en het contract op maat zit onmiddellijk in zijn browser in Word. Hij krijgt nadien een bevestigingsmail in zijn mailbox met het Word en het PDF-document.

Legal Online houdt het bovendien bij een transparante prijssetting. “In die basisprijs is trouwens een extra service inbegrepen”, zegt Kristiaan Caluwaerts nog. “De zogenaamde premium service garandeert de klant dat zijn gemoduleerde modelcontract naderhand wordt nagelezen, gedurende één uur wordt doorgepraat en desnoods aangepast aan zijn persoonlijke noden door een advocaat van Caluwaerts & Uytterhoeven.” Die nabespreking kan op kantoor, het kan ook via e-mail, telefoon of skype. Met correcte en op maat gemaakte documenten kan de ondernemer zich naderhand helemaal toespitsen op zijn taak en alle juridische risico’s voorkomen.

“Zeker in Europa zetten wij met Legal Online een primeur in de markt”, zegt Kristiaan Caluwaerts nog. “Enkel in de Verenigde Staten is men al vertrouwd met het concept van de juridische webshop. Wie zien de belangstelling voor ons systeem voorzichtig groeien. Wij hebben er al verscheidene nieuwe klanten mee gemaakt.”

Caluwaerts & Uytterhoeven is in de brede Antwerps-Brusselse regio een bekend advocatenkantoor. De 15 advocaten en hun medewerkers staan in voor een doorgedreven juridische kennis van toenemende specialisaties in het recht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.