Nieuws Antwerpen Leiders in diamantindustrie verlengen samenwerking

Leiders in diamantindustrie verlengen samenwerking

Leiders in diamantindustrie verlengen samenwerking

Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de officiële vertegenwoordiger van de Antwerpse diamantindustrie, en ALROSA, ’s werelds grootste delver van diamant qua volume, hebben hun samenwerkingsovereenkomst hernieuwd. De hernieuwde samenwerkingsovereenkomst zal de nauwe relatie tussen beide partijen en de leidinggevende rol van beide organisaties in de loop van de komende jaren verder uitbreiden en versterken. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Sergey Ivanov, ceo van ALROSA, en Ari Epstein, ceo van AWDC.

Deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst moet de reikwijdte en efficiëntie van de banden tussen ALROSA en AWDC verbeteren. Daarnaast moet het de diamantindustrie over een breed spectrum van onderwerpen ondersteunen, gaande van de open uitwisseling van informatie tot de bevordering van gezamenlijke marketinginitiatieven. De overeenkomst bezegelt ook de wederzijdse verbintenis om de integriteit en transparantie van de diamantketen te beschermen, en bevestigt opnieuw de inspanningen om het vertrouwen van de consument in diamant als product te versterken. Bovendien benadrukken zowel AWDC als ALROSA het belang van het traceren van diamanten op de internationale markten en van een gezamenlijke bijdrage aan de duurzaamheid van de sector.

“AWDC zet zich in om ervoor te zorgen dat Antwerpen het belangrijkste diamanthandelscentrum ter wereld blijft, en om de belangen te verdedigen van de meer dan 1.600 bedrijven die het vertegenwoordigt”, aldus AWDC CEO Ari Epstein, ceo AWDC. “De Russische Federatie is de grootste producent van ruwe diamanten ter wereld en ALROSA is ’s werelds grootste delver van diamant. 86% van alle ruwe diamanten die wereldwijd worden gedolven, worden in Antwerpen verhandeld, waardoor de stad wereldwijd de belangrijkste toegangspoort is voor Russische diamanten. In dit licht is de verlenging van onze overeenkomst een duidelijk signaal dat wij onze leidende rol in de mondiale diamantindustrie omarmen en dat wij zullen samenwerken om alle toekomstige uitdagingen om te zetten in wederzijdse kansen, zoals we dat ook in het verleden hebben gedaan.”

Ceo Sergey Ivanov van ALROSA: “Antwerpen is ’s werelds belangrijkste handelsknooppunt voor diamant, en België is een van ALROSA’s grootste handelspartners. Momenteel heeft ALROSA 58 ALROSA ALLIANCE leden die ruwe diamanten van edelsteenkwaliteit kopen, en 21 van hen zijn bedrijven uit België. AWDC is een langdurige en vertrouwde partner voor ALROSA, en ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe overeenkomst ons in staat zal stellen onze samenwerking verder te zetten en onze gezamenlijke inspanningen te richten op de duurzame ontwikkeling van de gehele industrie binnen de belangrijke context van de ESG-transformatie van de wereldwijde diamantmarkt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.