Nieuws Antwerpen Leonidas Chocolates Café bij Kinepolis

Leonidas Chocolates Café bij Kinepolis

Leonidas Chocolates Café bij Kinepolis

zwzwChocolatier Leonidas heeft tijdens het weekeind een ‘Leonidas Chocolates Café’ geopend in Kinepolis Antwerpen. Het is meteen het tweede chocoladecafé van de Belgische pralinemaker in Antwerpen.

Nog geen jaar nadat Leonidas aan de Groenplaats een echt ‘Leonidas Chocolates Café’ opende heeft het bedrijf al een tweede vestiging geopend in Antwerpen. Het succes van de nieuwe formule lijkt daarmee bevestigd te worden. In het nieuwe ‘Leonidas Chocolates Café’ kan de cinemabezoeker niet alleen terecht voor de bekende Belgische pralines en chocolade, maar ook voor warme en koude dranken. Het chocoladecafé moet de ideale locatie worden om vóór de film af te spreken of na de vertoning nog wat te blijven ‘plakken’. Het Leonidas Chocolates Café is de facto een combonatie van een pralinewinkel en een koffiebar. Het concept is van de kant van Leonidas opgezet om een jonger publiek aan te trekken.

Leonidas is destijds in 1913 opgezet door de Griek Leonidas Kestekides in Gent. Van daaruit is een internationale chocoladeketen uitgebouwd met vandaag 1250 winkels. Daarvan 350 in België. Naast pralines wordt er ook roomijs en confiserie verkocht.

Leonidas is overigens niet het eerste grote merk dat zijn intrek neemt bij Kinepolis: eerder opende in de Antwerpse filmcomplex ook al een softijsshop onder de naam ‘Ola Happiness Station’, waar klanten softijs en gevarieerde toppings kunnen ‘swirlen’.

De samenwerking met Leonidas past binnen de algemene filosofie van de bioscoopgroep dat elk bioscoopbezoek tot een totaalbeleving moet gemaakt worden. Op die manier wordt uiteraard ook de omzet per bezoeker opgedreven.

Tussen 2008 en 2013 ging de omzet van Kinepolis met 13% omhoog tot 246 miljoen euro. Vooral in België komt de meeromzet per bezoeker niet van een hogere ticketprijs, maar wel van de retailactiviteiten. Het gaat dan om de verkoop van popcorn, frisdrank en snoep. “Vandaag koopt 80% van de bezoekers iets in de shop, en dat groeit nog steeds”, aldus retailmanager Bruno Barrat van Kinepolis.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.