Nieuws Antwerpen Leonidas start chocoladecafé op in Antwerpen

Leonidas start chocoladecafé op in Antwerpen

Leonidas start chocoladecafé op in Antwerpen

leoniekeHet chocoladebedrijf Leonidas opent vandaag in een historisch pand aan de Antwerpse Groenplaats zijn allereerste chocoladecafé. Leonidas telt ook in Antwerpen al verscheidene pralinewinkels maar het chocoladecacé is meteen een heuse primeur. Een team van zeven medewerkers onder Sacha Lemmens zet met plezier zijn schouders onder het project.

Leonidas staat op een kruispunt. De pralineproducent heeft het even niet makkelijk en kijkt uit naar nieuwe groeimarkten. De vorige topman Robert Torck had eerder een richting aangeduid in de opening van chocoladecafés doch hij werd daarin niet gevolgd door de raad van bestuur. Torck stapte daarom op.

Nu komt er dus toch een chocoladecafé waar je vanaf vandaag kunt genieten van chocolade, patisserie en een drankje. Het Leonidas Chocolade Café is in dit opzicht een combinatie van een winkel en een koffiebar. Achterin de zaak werd een pralinetoog neergezet terwijl er aan de ingang een 20tal zitplaatsen kwamen. Indien het zonnetje schijnt wordt er ook een terras geopend.

Het pralinebedrijf wijzigde haast niets aan het historische pand. De gevel werd wit geschilderd, het opschrift aangebracht in een ambachtelijke stijl.

Het aanbod in de chocoladebar is uiteraard gelinked aan de eigen chocolade. “Met brownies, chocoladebroodjes en muffins vinden zoetebekken er zeker hun gading. Maar ook wie geen zin heeft in chocolade kan er terecht,”  zegt projectverantwoordelijke Michel Van Acker.

Het team in Antwerpen wordt aangestuurd door Sacha Lemmens en Sonja Niveau Sacha Lemmens werkte voorheen enkele jaren bij Pain Quotidien in New York.

Leonidas is als bedrijf nog altijd in  handen van de erfgenamen van Leonidas Kestelides, de Griekse stichter van het bedrijf. De groep telt vandaag 1300 vestigingen, veelal franchisezaken en is met 10.000 personeelsleden actief in meer dan 40 landen. Het bedrijf bestond verleden jaar precies 100 jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.