Nieuws Antwerpen Lidl opent hightech distributiecentrum in Sint Niklaas

Lidl opent hightech distributiecentrum in Sint Niklaas

Lidl opent hightech distributiecentrum in Sint Niklaas

lidlDiscountketen Lidl opende gisteren een nieuw distributiecentrum in het Europapark Zuid in Sint Niklaas. Het nieuwe centrum, Sint-Niklaas Logistics, zal voortaan 50 winkels bedienen in de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Lidl investeert €50 miljoen. Aannemer is Cordeel (Temse), architect Architeam. Sint-Niklaas Logistics betaalde in 2009 12,5 miljoen euro voor het terrein van 111.000 m² (Europark-Zuid II Sint-Niklaas). Verkoper was de beursgenoteerde vastgoedbevak WDP.

Het nieuwe complex, ter grootte van zes voetbalvelden, bestaat uit twee stapelplaatsen. In een 35.000 vierkante meter groot “voedingsgebouw” is 10.000 vierkante meter koelruimte voorzien en zijn er 108 loskades. Het 10.000 vierkante meter “non-food”-gebouw heeft 10 loskades. Voor de stapelplaats trok Lidl de kaart van duurzaamheid. Zo verifieert één centrale computer of alle systemen, zoals verlichting, verwarming en koeling, correct functioneren zodat het energieverlies beperkt blijft. Vrijgekomen warmte van de koelinstallatie wordt voorts gerecupereerd voor vloerverwarming, lichtstraten zorgen voor daglicht en een aangename werkomgeving. Een (verhoogde) groenbuffer moet (geluids)hinder voor buurtbewoners tegengaan. De toekomstige “oostelijke tangent” in Sint-Niklaas vormt een belangrijkste ontsluitingsweg naar de E17, want het distributiecentrum zal leiden tot 340 vrachtwagenbewegingen per dag

Met een opening van een nieuw distributiecentrum in Sint Niklaas wil Lidl zijn positie op de markt nog versterken. Lidl bedient de brede regio tot nog toe vanuit Bornem. Door de implementatie van super efficiënte computergestuurde systemen in zijn nieuw centrum probeert de Duitse keten nog een tandje bij te steken. Niet alleen Aldi zal dat geweten hebben. Ook Colruyt, Delhaize en Carrefour kijken al geruime tijd met enige verbazing tegen het offensief van Lidl aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer