Nieuws Antwerpen Lierse Kempenzonen legt hand op jeugdcomplex in Kessel

Lierse Kempenzonen legt hand op jeugdcomplex in Kessel

Lierse Kempenzonen legt hand op jeugdcomplex in Kessel

LIER – Lierse Kempenzonen koopt het jeugdcomplex in Kessel terug van de stad Lier. Daarmee wil de voetbalclub opnieuw inzetten op ijzersterke jeugdopleidingen om zo weer uitgroeien tot een stabiele en gezonde vaste waarde in het Belgische voetbal.

“Kijk naar de geschiedenis van onze club en je vindt er één constante: onze grootste successen komen voort uit de eigen jeugd, van Jan Ceulemans tot Carl Hoefkens. Daar willen we weer naartoe”, klinkt voorzitter Luc Van Thillo vastberaden.

Het groeipad start met investeringen in de basis, zijnde jeugdinfrastructuur en omkadering. In die context werd vorig jaar al Dirk Gyselinckx als coördinator aangesteld. De aankoop van het jeugdcomplex in Kessel is daarin een volgende stap.

“Dit is de enige duurzame manier om te overleven als regionale club”, meent Van Thillo. “We investeren in jongeren van hier, met goede voeten en de juiste mentaliteit. Jongeren die én naar school gaan én topvoetballer willen worden. Jongeren die kiezen voor de best mogelijke omkadering en een reëel perspectief. Zo’n jongeren noemen wij Kempenzonen en passen perfect bij onze club.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.