Nieuws Antwerpen Liever meer vakantie en minder loon

Liever meer vakantie en minder loon

Liever meer vakantie en minder loon

vakantietjeHeel wat werknemers zijn ertoe bereid om loon in te leveren in ruil voor meer vakantiedagen. Dat blijkt uit een studie van hr-dienstenleverancier Acerta bij 2000 werknemers. De werknemers willen ook meer flexibiliteit in hun job. Meer dan acht op de tien werknemers (84%) willen graag zelf kiezen wanneer de arbeidsuren gepresteerd worden. Net geen zeven op de tien hechten veel belang aan de werklocatie. Die behoefte stijgt naarmate de werknemers ouder worden.

Daarnaast wil het merendeel van de werknemers (76%), in het bijzonder de jongere werkkrachten, gedurende een bepaalde periode meer uren werken om die dan later te recupereren.

Acerta polste ook naar de loonverwachtingen van de werknemers. Velen willen meer ruimte voor een individuele invulling van het loonpakket. 34 procent van hen wil loon inleveren in ruil voor een bedrijfswagen. 12 procent wil daarvoor 100 euro per maand opofferen. Alternatieven voor de bedrijfswagen zijn minder in trek. Slechts 21 procent wil snoeien in zijn loonbriefje voor bijvoorbeeld een treinabonnement.

Iets minder dan 25 procent van de werknemers is bereid een deel van het loon in te ruilen voor extra vakantie. Dat percentage ligt iets hoger in de leeftijdscategorie tussen 26 en 40 jaar (28%). Omgekeerd wil 19 procent zijn vakantiedagen omzetten in extra loon.

37 procent van de Belgen is bereid een lager loon te krijgen in ruil voor een minder belastend takenpakket. “Tegen de verwachtingen in zijn het niet de oudere werknemers, maar de jongeren die daarvoor open staan”, zegt Annelies Baelus van Acerta Consult.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.